Ingezonden persbericht


Jarige KABK* presenteert Textiel- en Modeweek en Eindexamenexpositie

In de maanden juni en juli organiseert de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten (KABK) de Textiel- en Modeweek en de Eindexamenexpositie.

Textiel- en Modeparcours en Modeshow
Tijdens het Textiel- en modeparcours, van dinsdag 19 juni t/m donderdag 21 juni, stellen de eindexamenstudenten van de afdeling Textiel- en Mode hun werk voor in de vorm van een installatie op een zelf gekozen locatie in Den Haag. Via dit parcours gaat de kersverse ontwerper met zijn werk voor het eerst de confrontatie aan met journalisten, een groot publiek, en niet in het minst met een ruimte. Op de laatste dag van dit 'parcours', op donderdag 21 juni, laten alle modestudenten tijdens de Modeshow vanaf jaar één hun collectie op een catwalk in de binnentuin van de Academie zien en presenteren alle textielstudenten hun werk in een publicatie die gerealiseerd wordt in samenwerking met enkele studenten van de afdeling Grafisch Ontwerpen.

Het concept van de show verklappen we nog niet, want het moet voor alle studenten én voor het publiek een verrassende ontdekking worden. Elk jaar probeert de Textiel- en Modeafdeling een heel nieuw concept uit waarbij de sleutelwoorden experiment, vernieuwing en verrassing als leidraad dienen. Het mooie is dat alle textiel- en modestudenten meewerken aan de realisatie van de show, en leren ze stap voor stap hoe het allemaal écht werkt in de praktijk ook achter de schermen. De plattegrond van dit parcours wordt door Studio van KABK gerealiseerd en zal beschikbaar zijn vanaf eind mei.

Eindexamenexpositie
Het werk van de eindexamenstudenten Textiel en Mode is ook te zien tijdens de Eindexamenexpositie 2007 die de KABK elk jaar academiebreed organiseert. Deze expositie vindt plaats van zaterdag 30 juni t/m zondag 8 juli. Tevens presenteren studenten Beeld en Geluid/ArtScience (ook tweede fase), Beeldende Kunst, Fotografie, Grafisch Ontwerpen, Interieurarchitectuur, Post Graduate Industrial Design en Type & Media hun werk in het academiegebouw aan de Prinsessegracht 4.


* De Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten bestaat dit jaar 325 jaar en viert dit met een uitgebreid lustrumprogramma. Na de aftrap tijdens de Open Dag organiseren t/m mei alle studierichtingen KABK XL: een reeks Xtra Lezingen en workshops. Zoals hierboven beschreven volgen in juni/juli het Textiel- en Modeparcours en de Eindexamenexpositie. Het hoogtepunt van het lustrum ligt in september als de KABK i.s.m. festival TodaysArt zich groots manifesteert in de binnenstad van Den Haag.

Voor foto's zie contactpersoon hieronder.

.........................................................…………………………………………………………………………………………….. Noot voor de pers,