NCRV

De vakantierechter

dinsdag 19 juni aflevering 4
21.20 uur, Nederland 1
Zes herhalingen

Vanaf dinsdag 7 augustus is Mr. Frank Visser in zes opeenvolgende afleveringen weer te zien als De vakantierechter. De bekende televisierechter reist deze zomer door het land en past ter plekke snelrecht toe. Op deze manier verhelpt hij vakantieleed van zeer uiteenlopende aard. Per aflevering behandelt Mr. Frank Visser twee verschillende zaken.

Voorafgaand aan deze nieuwe serie herhaalt de NCRV zes afleveringen van De vakantierechter uit het vorig seizoen. Op 19 juni aandacht voor de volgende kwesties.

Strandje Pik
In het Drentse Erm werkt Robert van Olst hard om zijn recreatiepark Ermerstrand nieuwe allure te geven. Anderhalf jaar geleden koopt hij er een stuk grond bij om het park verder uit te breiden. Kasper Ensink woont al sinds 1993 op het park. Zijn huisje aan het water heeft hij omgebouwd tot een klein paradijsje. Hij heeft er een klein steigertje aangebouwd, met een jacuzzi erbij. Als het aan hem ligt gaat hij nooit meer weg. Maar parkeigenaar Robert claimt nu dat de plek waar Ensink zijn jacuzzi heeft staan, niet van Ensink is, maar van hem.

Hoop van de Hond
Dorien van den Bos uit Wijchen doet op zomerse dagen niets liever dan met haar hond wandelen. Vanwege haar handicap is ze behoorlijk aan huis gekluisterd en een gewone vakantie zit er dus niet in. Voor haar huis is een prachtig veld, dat is verdeeld in een hondenpoepveld en een speelveld voor kinderen. Tussen de beide velden loopt een pad, waar Dorien graag overheen wil. De gemeente Wijchen heeft dit pad aangemerkt als hondenvrij gebied, maar daar neemt Dorien geen genoegen mee.