Ingezonden persbericht


Haagse Textiel- en Modeweek: Modeshow en Textiel- en Modeparcours PERSBERICHT
Mei 2007

De Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten presenteert de Haagse Textiel- en Modeweek: Modeshow en Textiel- en Modeparcours

De derde Textiel- en Modeweek van de Koninklijke Academie van Beeldende Kunst in Den Haag (KABK) wordt op dinsdag 19 juni ingeluid met een Textiel- en Modeparcours. De Modeshow zal 21 juni om 18.30 en om 21.30 uur op het academieterrein zelf plaatsvinden. Kaarten hiervoor zijn vanaf vandaag te reserveren via www.kabk.nl.

Textiel- en Modeparcours
Tijdens het Textiel- en modeparcours, van dinsdag 19 juni t/m donderdag 21 juni, stellen de eindexamenstudenten van de afdeling Textiel- en Mode hun werk voor in de vorm van een installatie op een zelf gekozen locatie in Den Haag. De plekken kunnen door bezoekers van 10.00 - 17.00 uur worden bezocht en zijn zeer gevarieerd. Om een aantal voorbeelden te noemen: Studio '40 (Noordeinde 85), Studio Lissabon (Denneweg 24), Raad voor de rechtspraak (Kneuterdijk 1), Hoofdgebouw VROM (Rijnstraat 8) en Selexyz Verwijs (Passage 39). Studenten zijn op de plek aanwezig, dus naast het bekijken van het werk, kan de bezoeker ook in gesprek met de student komen.

Modeshow
Op de laatste dag van dit 'parcours', op donderdag 21 juni, laten alle modestudenten tijdens de Modeshow vanaf jaar één hun collectie op een catwalk in de binnentuin van de Academie zien en presenteren alle textielstudenten, van het eerste tot het laatste jaar, voor het eerst hun werk in een publicatie die gerealiseerd wordt in samenwerking met enkele studenten van de afdeling Grafisch Ontwerpen. Deze publicatie bestaat uit twee versies, waarvan één gecustomizede en belooft een collectors item te worden. Het concept van de show verklappen we nog niet, want het moet voor alle studenten én voor het publiek een verrassende ontdekking worden. Elk jaar probeert de Textiel- en Modeafdeling een heel nieuw concept uit waarbij de sleutelwoorden experiment, vernieuwing en verrassing als leidraad dienen. Het mooie is dat alle textiel- en modestudenten meewerken aan de realisatie van de show, en leren ze stap voor stap hoe het allemaal écht werkt in de praktijk ook achter de schermen. Zowel het 'parcours' als de modeshow en de publicatie werden dit jaar mede mogelijk gemaakt met de financiële steun van de gemeente Den Haag, Fonds 1818 en het ministerie van O,C & W.

Eindexamenexpositie
Het werk van de eindexamenstudenten Textiel en Mode is ook te zien tijdens de Eindexamenexpositie 2007 die de KABK elk jaar academiebreed organiseert. Deze expositie vindt plaats van zaterdag 30 juni t/m zondag 8 juli. Tevens presenteren studenten Beeld en Geluid/ArtScience (ook tweede fase), Beeldende Kunst, Fotografie, Grafisch Ontwerpen, Interieurarchitectuur, Post Graduate Industrial Design en Type & Media hun werk in het academiegebouw aan de Prinsessegracht 4. Voor tijden zie ww.kabk.nl .........................................................………………………………………………………………………………………….. Noot voor de pers,