Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

workshop over knelpunten in scheepsbouwproces

Europees EUROMIND-project biedt kansen in scheepsbouw

Rotterdam, 5 juni 2007

Op 19 juni 2007 wordt bij de Technische Universiteit Delft (TU Delft) een interactieve EUROMIND-workshop over communicatie in de scheepsbouw georganiseerd. Werven en toeleveranciers gaan hierin op zoek naar welke knelpunten er in de praktijk (h)erkend worden. Vervolgens zal nagegaan worden of de EUROMIND-aanpak via open standaarden de communicatie kan verbeteren.

Communicatie is een belangrijk onderdeel binnen het scheepsbouwproces, mede vanwege het grote aantal partijen dat bijdraagt aan de realisatie van een opdracht. De praktijk leert dat informatie- uitwisseling niet altijd optimaal verloopt en daarmee kostbare tijd verloren gaat, of fouten hersteld moeten worden die voorkomen hadden kunnen worden.

Iedereen die betrokken is bij het bouwproces van een schip, ongeacht de afdeling, kan aan de workshop deelnemen. De Engelstalige workshop maakt gebruik van Group Decision Techniques die het mogelijk maakt om (anoniem) met elkaar de knelpunten te identificeren en te kijken waar mogelijkheden tot verbetering zijn. Aangezien in acht verschillende landen vergelijkbare workshops worden gehouden, biedt dit een schat aan waardevolle informatie die voor alle partijen beschikbaar komt.

Tijden en deelnamekosten

De workshop vindt plaats bij de TU Delft, start om 15.00 uur en eindigt om 20.00 uur. Er zijn geen kosten verbonden aan deelname, een diner is inbegrepen in het programma. De EUROMIND-workshop wordt uitgevoerd door Holland Marine Projects BV, onderdeel van Vereniging Holland Marine Equipment. Neem voor meer informatie contact op met Gert-Jan Huisink (T: (010) 44 44 333 of E: gh@hme.nl).

EUROMIND
Vereniging Nederlandse Scheepsbouw Industrie (VNSI) en Vereniging Holland Marine Equipment (HME) vinden samenwerking in de scheepsbouwketen van groot belang voor de concurrentiepositie van de sector. In samenwerking met de TU Delft, nemen VNSI en HME daarom deel aan het Europese EUROMIND-project, dat zich richt op het verbeteren van de communicatiestromen binnen het scheepsbouwproces. Het project wordt ondersteund door de Europese Commissie.

Holland Marine Equipment: Masters of Innovation

EINDE PERSBERICHT



Ingezonden persbericht