Haagse Hogeschool



2900 leerlingen sporten op de twaalfde Haagse Schoolsport Olympiade

Studenten van de Academie voor Sportstudies van De Haagse Hogeschool organiseren groot sportevenement.

Op dinsdag 19 juni en woensdag 20 juni organiseren studenten van de Academie voor Sportstudies (HALO en Sportmanagement&B) van De Haagse Hogeschool voor de twaalfde keer de Haagse Schoolsport Olympiade. Dit grote evenement, waaraan 2900 leerlingen uit het Haagse basisonderwijs meedoen, wordt georganiseerd in opdracht van de dienst Onderwijs, Cultuur en Welzijn, productgroep Buitensport / Sportsupport (BUSP) van de gemeente Den Haag.

De Haagse Schoolsport Olympiade staat in het teken van de Olympische gedachte. Dat betekent dat de sportieve inzet van de kinderen voorop staat. De Olympiade wordt op 19 en 20 juni rond de klok van 9.00 uur door wethouder Sander Dekker geopend, gevolgd door een spetterende openingsact. De basisschool met de hoogste notering over de twee dagen krijgt de wisselbeker. Natuurlijk worden er ook dagprijzen voor de eerste, tweede en derde prijs uitgereikt. Ook dit jaar is er de uitreiking van de originaliteitsprijs voor de school die de mooiste Olympische vlag heeft gemaakt. De hoofdsponsor van dit evenement is Cirkel Holland Vakanties (http://www.cirkel.nl/).

De Olympiade vindt plaats in en rond de vestiging Laan van Poot van De Haagse Hogeschool, Laan van Poot 363 te Den Haag, ingang Haag Atletiek.