Gemeente De Bilt


Informatie

bijeenkomst

Wat eigenlijk iedere ouder moet weten over alcohol en drugs

Wat zijn de risico's van het drinken op jonge leeftijd? Welke drugs worden door jongeren in Maartensdijk, Groenekan, Westbroek en Hollandsche Rading zoal gebruikt? Wat zijn de gevaren en hoe herken ik gebruik van verschillende genotsmiddelen? Waar kan ik terecht met mijn vragen en zorgen?

Dinsdag 19 juni 2007 wordt in het gebouw van Sojos aan de Dorpsweg 51 in Maartensdijk een avond gehouden over alcohol en drugs. Deze avond is primair bedoeld voor ouders, maar kan door iedereen gratis worden bezocht. De avond duurt van 19.30 uur tot 21.30 uur. Halverwege is er een korte pauze. Vanaf 19.15 uur is er inloop met koffie en thee.

Jongeren gebruiken te vroeg, te vaak en te veel. Inmiddels heeft bijna tachtig procent van de 12 jarigen al alcohol gedronken, waarvan een deel met enige regelmaat. De ervaringen van het jongerenwerk tijdens de voorlichting op basisscholen in de gehele gemeente De Bilt bevestigen dit beeld. De houding van ouders over alcohol heeft veel invloed op het drinkgedrag van jongeren.

Bij overmatig gebruik zijn er grote gevolgen voor de gezondheid, schoolprestaties, kans op ongelukken, agressie en mogelijk overlast voor de directe en indirecte omgeving. Ook al speelt dit niet of nog niet bij mensen thuis, dan nog is het goed om op z'n minst geïnformeerd te zijn.

De gemeente nodigt u dan ook graag uit. Tijdens deze avond zijn vertegenwoordigers van het jongerenwerk van SJJM, Centrum Maliebaan, Vitras (Jeugd en Ouders Centraal) en gemeente De Bilt, aanwezig. Aan de hand van een presentatie, film, quiz en vragen of een discussie kunt u uw kennis verbreden en ideeën opdoen.

Informatie en aanmelding

U wordt gevraagd zich vooraf aan te melden. Voor aanmelding en vragen kunt u contact opnemen met de heer Faes van de gemeente De Bilt, unit Openbare orde en veiligheid, 030-2289157 of faesf@debilt.nl

Voor meer informatie kunt ook de volgende websites raadplegen: www.alcoholinfo.nl
www.drugsinfo.nl
www.alcoholenopvoeding.nl
www.centrummaliebaan.nl