Deelgemeente IJsselmonde Rotterdam

Commissie MEO&W vergadert

Op dinsdagavond 19 juni vergadert de commissie Maatschappelijke en Economische Ontwikkeling en Welzijn vanaf 20.00 uur in de raadzaal aan de Groen tuin 317.

De vergadering is openbaar en belangstellenden zijn van harte welkom. De vergaderstukken liggen ter inzage bij het informatiecentrum aan de Groene tuin 317. In de vergaderzaal is altijd de agenda en een samenvatting van de voorstellen beschikbaar. Voor vragen over agendapunten kunt u bellen met de griffie van de deelraad, telefoon 479 82 00.

Meepraten
Tijdens de vergadering kunt u meepraten, vragen stellen of uw mening kenbaar maken.
Aan het begin van de vergadering krijgt het publiek de gelegenheid onderwerpen aan de orde te brengen die niet op de agenda staan. U dient zich hiervoor, voor aanvang van de vergadering, aan te melden bij de griffier.

Agenda

1. Opening & mededelingen

2. Vaststelling van de agenda

3. Spreekrecht burgers

4. Vragenhalfuur

5. Verslag en actiepuntenlijst commissie MEO&W 19 juni 2007
6. Ingekomen stukken

7. Voortgangsrapportage commissie MEO&W

8. Initiatiefvoorstel Armoedebeleid

9. Jaarrekening 2006

10. Nota tussentijdse bestedingsvoorstellen
11. Rotterdams Onderwijsbeleid

12. Sluiting

Initiatiefvoorstel armoedebeleid IJsselmonde
De deelraadscommissie bespreekt het initiatiefvoorstel om te komen tot een armoedebeleid voor de deelgemeente IJsselmonde. Hoewel de bevoegdheid van deelgemeenten op het terrein van armoedebestrijding beperkt is, geeft het initiatiefvoorstel aan hoe het toch mogelijk is om de mensen en gezinnen die in IJsselmonde in armoede leven te helpen hun problemen te overwinnen. Met dit voorstel wordt de richting aangegeven voor het nog te ontwikkelen armoedebeleid voor de deelgemeente IJsselmonde. Er zal zoveel mogelijk aansluiting worden gezocht bij het uitvoeringsprogramma Armoedebestrijding van de gemeente Rotterdam.

Jaarrekening 2006
In de jaarrekening legt de deelgemeente verantwoording af over alle inkomsten en uitgaven.
De commissie zal zich een mening vormen over de onderdelen die betrekking hebben op haar taken. Hierbij gaat het voornamelijk om welzijn, werk & economie en sport- & recreatievoorzieningen.

Nota tussentijdse bestedingsvoorstellen
De deelgemeente heeft berekend dat er op dit moment eenmalig geld over is. In de nota worden voorstellen gedaan om dit geld te besteden aan diverse projecten in IJsselmonde.
De commissie zal zich een mening vormen over de onderdelen die betrekking hebben op haar taakvelden.

Rotterdams Onderwijs Beleidsplan
Het Rotterdams Onderwijs Beleidsplan is geagendeerd op verzoek van de fractie van de CU/SGP. De commissieleden gaat hierover van gedachten wisselen.