Gemeente Buren


Themabijeenkomst Robuust Buren op 19 juni in Zalencentrum Torenzicht in Lienden

Dinsdag 19 juni is de themabijeenkomst over Robuust Buren. Zoals u eerder in deze rubriek heeft kunnen lezen, kunt u tijdens deze bijeenkomst laten horen, wat u van het voorstel aan de raad vindt, hoe jaarlijks 2,5 miljoen euro te bezuinigen in de komende jaren.

Reageren kan alleen tijdens de themabijeenkomst op 19 juni. De raad beslist in de besluitvormende raadsvergadering van 26 juni over deze voorstellen. Tijdens deze vergadering is er geen mogelijkheid om te reageren.

Deze bijeenkomst vindt plaats in Zalencentrum Torenzicht, Waterstraat 11 in Lienden en start om 19.30 uur. Het programma is als volgt:

opening

toelichting burgemeester Tammes op het voorstel aan de raad

discussie Robuust Buren aan de hand van themas

pauze

Vervolg discussie

afsluiten (22.00 uur)

Een gespreksleider leidt de bijeenkomst aan de hand van het voorstel en de reacties van inwoners, verenigingen en instellingen. Hij bundelt de reacties en de onderwerpen per thema. Uit de reacties die zijn binnengekomen, zijn de volgende themas naar voren gekomen:


1. ouderenbeleid


2. vrijwilligerswerk


3. sport


4. peuterspeelzalen


5. buurt- en dorpshuizen


6. kunst en cultuur


7. onderwijs


8. bibliotheekwerk


9. schoolbegeleiding


10. de (financiële) toekomst van de gemeente

U bent welkom om deze bijeenkomst bij te wonen. Gelet op het volle programma en het grote aantal bezoekers dat we verwachten, verzoeken we u op tijd aanwezig te zijn!