Gemeente Bedum


13 juni 2007
In verband met de jaarlijkse wielerronde op 19 juni a.s. worden er diverse verkeersmaatregelen getroffen in Bedum. Vanaf circa 18.00 uur tot 22.00 uur zijn de Molenweg, Stationsweg, Wilhelminalaan gesloten voor al het verkeer. Doorgaand verkeer wordt middels bebording omgeleid. In verband met de in te stellen omleidingen worden er voor een goede verkeersafwikkeling stopverboden ingesteld in de Prof. Boermastraat, Burchtstraat, Folkerdastraat, Thedemastraat (ged.) De Ruyterstraat, Karel Doormanstraat en Stationsweg (ged.). Tevens worden Boterdiep Zz, Kerklaan en Grotestraat (ged. Schoolstraat Kerklaan) afgesloten voor het verkeer.

In tegenstelling tot voorgaande jaren wordt de braderie gehouden in een deel van de Schoolstraat (deel De Vlijt Grotestraat), Grotestraat en een deel van het Kerkplein. In verband daarmee zijn deze wegen tussen 09.00 en 22.00 uur afgesloten voor het verkeer. Ook hiervoor is een omleidingsroute aangegeven.

De route van Arriva is op 19 juni als volgt:
tussen 09.00 en 18.00 uur gebruikt maakt van de volgende omleidingroute: Groningerweg Schoolstraat Prof. Boermastraat - Boterdiep Oz Stationsweg Wilhelminalaan Boterdiep Wz . naar Onderdendam v.v. Vervalt dus halte Molenweg.
Tussen 18.00 en 22 uur geldt de volgende omleidingsroute: Groningerweg Schoolstraat Prof. Boermastraat - Boterdiep Oz. - Burchtstraat - Folkerdastraat - Thedemastraat - De Ruyterstraat Karel Doormanstraat - Stationsweg - Parallelweg - Boterdiep Wz. naar Onderdendam v.v. Vervallen haltes: Molenweg, Stationsweg en Wilhelminalaan.