Gemeente Schiedam


Juni

Informatiebijeenkomst voor huiseigenaren in Oost en West

13 juni 2007

Is uw eigen huis toe aan een opknapbeurt? De Gemeente Schiedam organiseert twee informatiebijeenkomsten voor huiseigenaren over de mogelijkheden van de particuliere woningverbetering. Op maandag 18 juni kunnen belangstellenden terecht in wijkcentrum Oost aan de Boerhaavelaan 79. Op dinsdag 19 juni zijn eigenaren in West welkom in wijkcentrum De Erker, Jan van Avennesstraat 32. Beide bijeenkomsten beginnen om 19.30 uur.

De bijeenkomsten zijn speciaal bedoeld voor eigenaren van wie de fundering van de woning tot nu toe werd gemeten, door middel van de monitoring. Dit voorjaar zijn een aantal woningen uit de monitoring gehaald. Deze eigenaren hebben bericht gekregen dat ze de komende vijftien jaar geen maatregelen hoeven te nemen aan de fundering. Het gaat om 68 woningen in West en 211 in Oost.

Eigenaren van deze woningen kunnen nu met een gerust hart investeren in hun pand. Daarbij kunnen zij gebruik maken van de mogelijkheden die de particuliere woningverbetering biedt. Het Servicepunt Woningverbetering staat garant voor deskundige hulp en advies. Ook kunnen eigenaren een lening voor de werkzaamheden afsluiten met vijf procent korting op de marktrente, met een minimumpercentage van anderhalf procent.