Gemeente Leeuwarden

Inloopavond Westelijke invalsweg op 19 juni

Bron: gemeente Leeuwarden (13-06-2007) De gemeente Leeuwarden organiseert 19 juni tussen 17.00 en 20.00 uur een inloopavond over de Westelijke invalsweg. Iedereen kan vrij binnenlopen aan de Kelvinstraat 7.
Er zijn kaarten, tekeningen en animaties van het gebied te zien. Gerrit Krol, wethouder verkeer en vervoer, en mensen van het projectteam zijn aanwezig. Zij kunnen vragen over de Westelijke invalsweg beantwoorden en met u van gedachten wisselen over het project.

De kracht van Leeuwarden is de directe aanwezigheid van kantoren, bedrijven en beroepsopleidingen. Die kracht moet verder worden uitgebouwd. Leeuwarden is een ambitieuze stad, die haar leidende positie in de Friese economie wil versterken. Om die ambities te kunnen waarmaken moet Leeuwarden goed bereikbaar zijn. De toekomstige Haak om Leeuwarden is de eerste stap in het verbeteren van de bereikbaarheid. De Westelijke invalsweg vormt de verbinding van de Haak om Leeuwarden met de stadsring en het centrum. De Westelijke invalsweg ontsluit het westelijk deel van de binnenstad, het stationsgebied, het Tesselschadegebied, het FEC-gebied, het bedrijventerrein Leeuwarden-West en de nog te realiseren bedrijventerreinen ten zuidwesten van de stad. Hierdoor is er ruimte voor kansrijke, nieuwe ontwikkelingen en worden de huidige invalswegen van Leeuwarden minder belast.

De informatiebijeenkomst is op dinsdag 19 juni 2007, tussen 17.00 uur en 20.00 uur op de gemeente werf, Kelvinstraat 7 in Leeuwarden.