Wageningen Universiteit

19 jun 2007 16:00

Onderdeel: Wageningen Universiteit

Locatie: Aula, Gebouw 362, Gen. Foulkesweg 1, Wageningen
Organisatie: Wageningen Universiteit

Promotor: prof.dr. E. van der Linden (Fysica en fysische chemie van levensmiddelen)

Co-Promotor: Dr. P. Venema

Melk, yoghurt, kwark, zure room, roomkaas en gewone kaas zijn allemaal zuivelproducten, bevatten dezelfde basis grondstoffen, maar zien er heel anders uit en hebben allen een andere structuur. Vanuit het oogpunt van product ontwikkeling is het erg interessant en ook belangrijk om te weten hoe, en waarom een bepaalde structuur gevormd wordt. Wanneer we dat begrijpen kunnen er gericht andere structuren ontwikkeld worden. Een grote uitdaging is bijvoorbeeld om de structuurvorming van kaas dusdanig te veranderen zodat deze minder lang hoeft te rijpen. Daarnaast is het ook belangrijk om te weten wat het effect van processing op de structuurvorming is. In dit promotieonderzoek is inzicht gekregen in de totstandkoming van verschillende structuren. Aan de hand van de interacties tussen de verschillende componenten en de processing condities kan gericht een voorspelling gemaakt worden van de uiteindelijke structuur van een product.



Zie het origineel
Directe internet uitzending van de promotie