Gemeente Bussum

Nieuwe deklaag

Dinsdag 19 juni: start opknappen wegdek Prinses Irenelaan en Bredelaan

De wegen Prinses Irenelaan en Bredelaan zijn aan een nieuwe deklaag toe. Dit is gebleken uit een weginspectie eerder dit jaar. De huidige deklaag voldoet niet meer aan de eisen en er zitten sporen, scheuren, craquelé en gaten in de weg. Ook de wegmarkering is behoorlijk weggesleten.

Om deze reden en om de veiligheid van de weggebruiker te kunnen blijven garanderen start de afdeling Wijkbeheer op dinsdag 19 juni met het opknappen van het wegdek.

Planning

De Prinses Irenelaan en Bredelaan worden afgesloten voor doorgaad verkeer van dinsdag 19 juni tot en met vrijdag 22 juni. Bestemmingsverkeer wordt doorgelaten als de werkzaamheden dat toe laten.

Op donderdag 21 juni wordt de gehele rijbaan voorzien van een dunne laag steentjes (de zogenaamde slijtlaag). Deze laag blijft tot maandag 2 juli liggen, zodat het verkeer de laag goed vast kan rijden. Van maandag 2 juli tot vrijdag 6 juli wordt het wegvak wederom afgesloten voor doorgaand rijverkeer en worden de nog losliggende steentjes opgeveegd. Op woensdag 3 juli worden de nieuwe rijbaan en de fietspaden aangebracht, waarna op donderdag 5 juli de wegmarkering er weer op komt.

De werkzaamheden kunnen enige overlast met zich meebrengen, waarvoor wij uw begrip.

Als u vragen heeft kunt u contact opnemen met de heer B. Heerschop, tel: (035) 692 88 88.