Gemeente Hardenberg

Gemeenteraad behandelt bestuursrapportage

De gemeenteraad van Hardenberg start dinsdag 19 juni met de behandeling van de Bestuursrapportage 2007. De raadsleden kunnen die avond hun vragen kwijt in de Oriënterende Ronde. Twee weken later vindt de besluitvorming plaats in de raadsvergadering van 3 juli.

De bestuursrapportage verschijnt ieder voorjaar en najaar en geeft een financiële doorkijk voor de komende vier jaar. Daarnaast bespreekt de bestuursrapportage het investeringsprogramma en de ambities die voor 2007 zijn opgesteld en wordt gekeken hoe het staat met de financiering daarvan.

Voor de gemeenteraad is de behandeling van de bestuursrapportage een belangrijk moment. De raadsleden geven dan aan hoe ze denken over de plannen van het college voor de komende jaren. Met amendementen kunnen raadsfracties wijzigingen aanbrengen in de plannen. Met een motie geeft de raad het college een opdracht mee.

Op dinsdag 19 juni wordt de bestuursrapportage behandeld in de Oriënterende Ronde. Tijdens deze ronde kunnen raadsleden vragen stellen aan het college. Zo kunnen ze informatie verzamelen over het onderwerp. In deze vergadering is het mogelijk om in te spreken. Dit kan voor de vergadering worden aangegeven bij de griffier. In de raadsvergadering van dinsdag 3 juli neemt de raad een besluit over de bestuursrapportage. Dit is ook het moment dat moties en amendementen kunnen worden ingediend.