Gemeente Rotterdam

Alle commissies bespreken volgende week het Jaarverslag 2006 van de gemeente Rotterdam en de Eerste Bestuursrapportage 2007. Over beide onderwerpen vindt besluitvorming plaats in de gemeenteraadsvergadering van 5 juli.

Jaarverslag 2006 en Eerste Bestuursrapportage 2007 De commissie betrekt bij het Jaarverslag het advies en de aanbevelingen van de Commissie tot Onderzoek van de Rekening (COR). De raad wordt jaarlijks door de COR geadviseerd over het vaststellen van de gemeenterekening.

In de Bestuursrapportage, die elk kwartaal uitkomt, rapporteert het college over de voortgang die is geboekt bij de uitvoering van de collegedoelstellingen. In de Bestuursrapportage worden eventuele afwijkingen gemeld ten opzichte van de begroting 2007.

Commissie Maatschappelijke Ondersteuning, Volksgezondheid en Participatie

Dinsdag 19 juni, 9.30 uur

De commissie betrekt bij het Jaarverslag 2006 het rapport Staat van Rotterdam. De Staat van Rotterdam komt jaarlijks uit en beschrijft hoe Rotterdam ervoor staat, welke veranderingen zich voordoen en wat de Rotterdammers daarvan merken en vinden. Kort gezegd geeft de Staat van Rotterdam antwoord op de twee vragen: Zijn we met de goede dingen bezig en doen we deze dingen goed?.

Commissie Fysieke Infrastructuur, Buitenruimte en Sport

Woensdag 20 juni, 9.30 uur

De commissie bespreekt het voorstel tot afdoening van de motie-Oosterhoff, waarin aan het College was gevraagd de raad in een vroegtijdig stadium te informeren over bouwplannen, waarvoor een voorbereidingsbesluit noodzakelijk is. Verder bespreekt de commissie een aantal bezwaren van bewoners tegen het in voorbereiding zijnde bouwplan aan de Zalmhaven. De bezwaren richten zich onder anderen over de wijze, waarop men betrokken/geïnformeerd is over dit bouwplan.

Ook het afdoeningsvoorstel voor de motie-Van Schaik komt aan de orde. Hierin was aan het College gevraagd om met een voorstel te komen over het instellen van clausules bij het gunnen van werkzaamheden in de openbare ruimte. Ter voorbereiding op de behandeling van dit onderwerp wordt een presentatie gegeven over het uitvoeringsproces van grote projecten.

Commissie Jeugd, Onderwijs en Cultuur

Woensdag 20 juni, 14.00 uur

De commissie discussieert over de uitgangspuntennota Cultuurbeleid 2009-2012. Belangrijke themas hierin zijn Cultuurparticipatie, Cultuur en School en Internationalisering.

Verder besteedt de commissie aandacht aan de zogenoemde wensen en bedenkingenbrief over de op te richten Stichting Europese Jongerenhoofdstad; de afdoening van de motie Buijt over de verplichte CITO toets op basisscholen en de afdoening van de moties Kriens en Çelik over de aandacht voor talentvolle leerlingen in het Rotterdamse onderwijs.

Commissie Economie, Sociale Zaken, Haven, Milieu en Vervoer

Donderdag 21 juni, 9.30 uur

Op de agenda staan twee voorstellen om moties af te doen, de motie autovrije zondag en de motie veilig parkeren. Voor de eerste motie is een voorstel uitgewerkt om op 16 september in de week van de vooruitgang mee te doen aan de autovrije zondag. In het stadscentrum worden deze hele dag activiteiten georganiseerd, die in het teken staan van bewustwording over de gevolgen van mobiliteit voor het klimaat.

Wat betreft het veilig parkeren is op een rij gezet wat er in Rotterdam gebeurt om veilig te parkeren op P+R voorzieningen en worden enkele toezeggingen gedaan, zodat Rotterdam kan voldoen aan het Europese keurmerk, de zogenaamde Blauwe Vlag.

Commissie Bestuur, Veiligheid en Middelen

Donderdag 21 juni, 19.15 uur (let op: gewijzigde aanvangstijd)

Naast het Jaarverslag 2006 en de eerste Bestuursrapportage 2007 bespreekt de commissie Het Sociaal Jaarverslag 2006 Met elkaar voor de stad. Hierin legt het college verantwoording af over de wijze waarop zij uitvoering heeft gegeven aan het personeelsbeleid van de gemeente Rotterdam.

Actualiteitenuur gemeenteraad

Donderdag 21 juni, 14.00 uur, raadzaal

De onderwerpen zijn donderdagochtend na 10.00 uur bekend.

Bron: Griffie, 15-06-2007