Gemeente Rotterdam

De commissie MVP vergadert op 19 juni over het Jaarverslag 2006. De commissie betrekt daarbij het rapport Staat van Rotterdam. De Staat van Rotterdam komt jaarlijks uit en beschrijft hoe Rotterdam ervoor staat, welke veranderingen zich voordoen en wat de Rotterdammers daarvan merken en vinden.

Commissie Maatschappelijke Ondersteuning, Volksgezondheid en Participatie

Dinsdag 19 juni, 9.30 uur

Jaarverslag 2006 en Eerste Bestuursrapportage 2007

Alle commissies bespreken volgende week het Jaarverslag 2006 van de gemeente Rotterdam en de Eerste Bestuursrapportage 2007. Over beide onderwerpen vindt besluitvorming plaats in de gemeenteraadsvergadering van 5 juli. De commissies betrekken bij het Jaarverslag het advies en de aanbevelingen van de Commissie tot Onderzoek van de Rekening (COR). De raad wordt jaarlijks door de COR geadviseerd over het vaststellen van de gemeenterekening.

Staat van Rotterdam
Alleen de commissie MVP betrekt bij het Jaarverslag 2006 het rapport Staat van Rotterdam. De Staat van Rotterdam komt jaarlijks uit en beschrijft hoe Rotterdam ervoor staat, welke veranderingen zich voordoen en wat de Rotterdammers daarvan merken en vinden. Kort gezegd geeft de Staat van Rotterdam antwoord op de twee vragen: Zijn we met de goede dingen bezig en doen we deze dingen goed?.

Bestuursrapportage

In de Bestuursrapportage, die elk kwartaal uitkomt, rapporteert het college over de voortgang die is geboekt bij de uitvoering van de collegedoelstellingen. In de Bestuursrapportage worden eventuele afwijkingen gemeld ten opzichte van de begroting 2007.

Bron: Griffie, 15-06-2007