RVD / Kon. Huis nr. 142: Toespraak Prinses Màxima over toegankelijke financiële sector

Toespraak prinses mÁxima over toegankelijke financiële sector

Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Màxima der Nederlanden houdt dinsdag 19 juni in Londen een toespraak voor de deelnemers aan het High Level Financial Inclusion Congres, dat wordt georganiseerd door het Britse Ministerie van Financiën en het Departement voor Internationale Samenwerking (DFID). Op het congres staat de toegankelijkheid van financiële diensten in ontwikkelingslanden centraal.

In haar toespraak gaat de Prinses in op het belang van samenwerking tussen alle betrokken partijen en de noodzaak innovatief en baanbrekend te werk te gaan. Op deze manier zouden meer arme mensen toegang kunnen krijgen tot financiële diensten als spaarrekeningen, verzekeringen en leningen. De Prinses houdt haar speech als lid van de VN-adviseursgroep voor Toegankelijke Financiële Sector.

In ontwikkelingslanden hebben meer dan 2 miljard mensen geen toegang tot financiële diensten zoals spaarrekeningen, verzekeringen of leningen. Hierdoor kunnen zij zich niet sociaal-economisch ontwikkelen en meeprofiteren van de economische groei die deze landen doormaken.

Noot voor redacties (