Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Tilburg 18-06-07

TILBURG, 18 juni 2007

Poging tot doodslag / moord bij Opsporing Verzocht

TILBURG Het programma Opsporing Verzocht besteedt dinsdagavond 19 juni aandacht aan een poging tot doodslag / moord die plaats gevonden heeft op 10 mei jl. in de Donizettistraat in Tilburg. Een 48 jarige bewoner raakte daarbij naar later bleek gewond.

De politie werd op 10 mei jl. rond 10.45 uur door buurtbewoners geïnformeerd over een mogelijke schietpartij op een raam van een woning in de Donizettistraat. Onderzoek wees uit dat het schietincident eerder die nacht, rond 03.00 uur plaats gevonden had. In het raam troffen agenten enkele kogelinslagen aan. Tijdens een onderzoek in de woning troffen de agenten op de eerste verdieping een hennepkwekerij aan die al geknipt was. Een dag later, op 11 mei jl. meldde zich aan het bureau de 48 jarige bewoner. De man bleek een schotwond in de borststreek te hebben.

In het opsporingsprogramma roept de politie kijkers op die getuige zijn geweest van dit incident. Ook verzoekt de politie mensen op die mogelijk meer informatie hebben over de toedracht zicht te melden.

Man aangehouden voor huiselijk geweld

BERKEL-ENSCHOT De politie heeft zondagmiddag in een woning in Berkel-Enschot een 21 jarige man aangehouden. Hij wordt ervan verdacht zijn 63 jarige vader uit Berkel-Enschot te hebben bedreigd. De man is op het bureau in verzekering gesteld.

Het slachtoffer kreeg in de woning een woordenwisseling met zijn zoon over auto-onderdelen.. Deze woordenwisseling mondde uit in een conflict waarbij de verdachte zijn vader mondeling bedreigde. Om zijn woorden kracht bij te zetten vloog de verdachte het slachtoffer aan. Door tussenkomst van aanwezige familieleden bleef verdere escalatie uit.

Eindhovenaar aangehouden voor belediging

TILBURG De politie heeft gisteravond tegen 23.45 uur op het Centraal Station aan de Spoorlaan in Tilburg een 23 jarige inwoner uit Eindhoven aangehouden voor belediging. De politie werd in kennis gesteld nadat een 24 jarige conducteur problemen had met een agressieve reiziger in de trein. Op het perron wees de conducteur de verdachte aan en vertelde door de man beledigd te zijn.

Politie arresteert vrouw voor verduistering

TILBURG Agenten hebben vanmorgen in een woning in de IJskelderstraat een 40 jarige inwoonster uit Dongen aangehouden. De vrouw wordt ervan verdacht in april 2006 goederen van een verhuurbedrijf aan de Ringbaan-Oost te hebben verduisterd.

Agenten kregen vanmorgen een melding van een mogelijke woninginbraak in een woning in de IJskelderstraat. Ter plaatse troffen de agenten een man en vrouw aan. Onderzoek wees uit dat de man de bewoner betrof die een ruitje van zijn woning had ingetikt omdat hij zich buitengesloten had. De vrouw bleek na controle landelijk gesignaleerd te staan voor een verduistering in 2006. Op het bureau verklaarde ze de goederen niet verduisterd maar uitgeleend te hebben.

Politie houdt Tilburger aan voor zware mishandeling

TILBURG De politie heeft vanmorgen rond de klok van 03.30 uur in een woning in de wijk Groenewoud een 34 jarige Tilburger aangehouden. De man wordt ervan verdacht zijn 39 jarige Tilburgse vriendin zwaar te hebben mishandeld. Hij is op het bureau in verzekering gesteld.

Het slachtoffer verklaarde dat ze vanmorgen in haar woning een conflict kreeg met haar vriend, de 34 jarige Tilburger. Volgens haar liep het conflict uit in een handgemeen waarbij de verdachte haar meerdere keren geslagen en geschopt zou hebben. Naast deze mishandeling waarbij ze bloeduitstortingen en een gezwollen gezicht opliep, verklaarde ze zondagochtend door de verdachte met een mes in haar schouder gestoken te zijn. De vrouw heeft zich voor de steekwond laten behandelen in een ziekenhuis in Tilburg. De verdachte legde op het bureau een ontkennende verklaring af. De politie stelt een onderzoek in.

Politie onderzoekt pogingen tot beroving

OISTERWIJK Met het opnemen van een aangifte is de politie een onderzoek gestart naar aanleiding van een poging tot beroving die gistermiddag rond 16.45 uur plaats vond in de Graafschap Megenstraat. Het slachtoffer, een 14 jarige jongen deed hiervan aangifte.

De jongen fietste via de Vloed langs de sporthal in de Graafschap Megenstraat. Vanuit tegemoetkomende richting passeerde hem te voet een onbekende jongen. Tijdens het passeren voelde het slachtoffer dat de onbekende aan zijn bagagedrager trok. Om een val te voorkomen sprong het slachtoffer van zijn fiets. Toen het slachtoffer oog in oog met de verdachte stond griste de onbekende naar de GSM van de 14 jarige jongen. Ter verdediging gaf de jongen zijn belager, een jongen van ongeveer 16 jaar met een lengte van 1.75 meter, een klap in het gezicht. Er ontstond tussen beiden een schermutseling. Het lukte het slachtoffer op de fiets weg te vluchten.

TILBURG Gistermiddag rond 14.00 uur werd in de Reitse Hoevenstraat een 16 jarige jongen uit Udenhout het slachtoffer van een poging tot beroving.

De jongen fietste over de Reitse Hoevenstraat in de richting van de Dr. Deelenlaan. Voor hem blokkeerden twee onbekende jongens het fietspad en dwongen hierdoor het slachtoffer tot stoppen. De onbekende jongens vertelden het slachtoffer op zoek te zijn naar een GSM. Toen het slachtoffer aangaf niets te hebben en wegfietste, kwamen de verdachten en een onbekende derde jongen op hem af. Een van de verdachten gaf het slachtoffer een klap in het gezicht. Na de mishandeling fietsten de verdachten weg.

De politie is op zoek naar mogelijke getuigen of mensen die iets weten van deze pogingen tot beroving. De politie verzoekt deze mensen contact op te nemen via het algemene nummer: 0900-8844

Politie onderzoekt poging inbraak winkel

HILVARENBEEK De politie onderzoekt een poging inbraak die vanmorgen rond 01.45 uur plaats vond in een winkel aan de Varkensmarkt in Hilvarenbeek. Onbekenden vernielden een rolluik aan de voorzijde van het pand. Om de winkel te kunnen betreden sloegen de ongenode een ruit van de voordeur in. Het lukte de daders niet om via het raam het pand binnen te gaan.

Woninginbrekers stelen auto

TILBURG De politie is een onderzoek gestart naar aanleiding van een woninginbraak die vanmorgen plaats vond in de Melickstraat in Tilburg. Bij deze inbraak werd een auto, van het merk BMW, ontvreemd.

De bewoners werden vanmorgen rond 04.00 uur gewekt door een enorm kabaal. Later bleek dat een raam aan de voorzijde van de woning door onbekenden ingeslagen was. Toen de bewoners via de eerste verdieping naar buiten keken zagen ze hun auto, een grijs gekleurde BMW, gekentekend 34-XJ-DT, wegrijden.

Tilburger aangehouden voor mishandeling van zijn vriendin

TILBURG De politie heeft vanmorgen rond 10.30 uur in de Kapelmeesterlaan een 21 jarige Tilburger aangehouden voor huiselijk geweld. De man wordt ervan verdacht zijn 24 jarige vriendin te hebben mishandeld.

Het slachtoffer en de verdachte kregen in de woning woorden over een zak chips. De woordenwisseling mondde uit in een conflict waarbij de verdachte zijn vriendin met de vlakke hand in het gezicht sloeg.

Auteur: Desiree Brabers