Gemeente Leiden

PERSUITNODIGING

Woensdag 20 juni -

Persbijeenkomst toelichting op collegebesluit nieuwe plannen Verkeer en Vervoer in Scheltemacomplex

Dinsdag 19 juni neemt het college een beslissing over de hoofdlijnen voor een geactualiseerd Gemeentelijk Verkeer- en Vervoerplan (GVVP), een nieuwe Parkeernota en de plannen voor een Ringweg Oost (een samenwerking met de gemeente Leiderdorp).

Op woensdag 20 juni geeft wethouder John Steegh (Verkeer en Milieu), samen met de betrokken projectleiders, een toelichting hoe dit collegebesluit tot stand is gekomen en welke afwegingen daarbij zijn gemaakt. Ook presenteert de portefeuillehouder Verkeer en Vervoer Holland Rijnland (Peter Glasbeek) die avond de regionale visie voor het openbaar vervoer. Veel mensen en organisaties in de stad leverden de afgelopen maanden een bijdrage aan de plannen rond parkeren, verkeer, openbaar vervoer en de fiets voor de gemeente Leiden. Het college van burgemeester en wethouders is blij met deze intensieve samenwerking met de stad.

Vervolgens is in juli het woord aan de gemeenteraad. De plannen zijn tot stand gekomen met partners in de stad en de regio. Overleg met de provincie hierover is gaande. In de tweede helft van dit jaar worden de verschillende plannen verder ingevuld in overleg met alle partijen.

Wanneer? Woensdag 20 juni
Hoe laat? Aanvang 19.30 uur, inloop vanaf 19.00 uur

Waar? Scheltemacomplex, Marksteeg 1
(Hoek Oude Singel), Leiden



Gemeente Leiden