De Nederlandse Bank

B.V.

Bericht voor voormalig beleggers bij T.P.C. International B.V.

Nieuwsbericht

Datum 19 juni 2007

De Nederlandsche Bank N.V. (DNB) maakt als uitvoerder van de Beleggerscompensatieregeling het volgende bekend.

Op 25 januari 2006 heeft de rechtbank te Roermond het faillissement van T.P.C. International B.V. (TPC) te Venray uitgesproken en een curator benoemd.
De vergunning van TPC om actief te zijn als effecteninstelling is op 20 juli 2005 ingetrokken door de Autoriteit Financiële Markten.

Naar aanleiding van het faillissement van TPC is de Beleggerscompensatieregeling van Effecteninstellingen voor vorderingen van beleggers (BCR) in werking getreden.

Op grond van de BCR hebben bepaalde beleggers onder bepaalde voorwaarden, waaronder verrekening met eventuele tegenvorderingen, en tot maximaal een bedrag van EUR 20.000 recht op een uitkering door DNB. De dekking van de BCR is beperkt tot vorderingen die verband houden met beleggingsverrichtingen die hebben plaatsgevonden in de periode vóór intrekking van de vergunning. Het moet gaan om vorderingen die betrekking hebben op gelden die in dat kader voor beleggers zijn gehouden of instrumenten die voor beleggers zijn gehouden, geadministreerd of beheerd door TPC. De daarvoor in aanmerking komende beleggers zijn beschreven in de BCR. Kort gezegd zijn dat onder meer bepaalde particulieren, stichtingen, verenigingen en kleine ondernemingen. In de bijlage bij de BCR wordt vermeld welke categorieën beleggers niet onder de BCR vallen. De BCR is uitdrukkelijk niet bedoeld voor vergoeding van geleden verliezen voortvloeiend uit beleggingen in effecten of voor aanspraken betreffende de wijze waarop uitvoering is gegeven aan overeengekomen vermogensbeheer.

DNB verzoekt hierbij de voormalige beleggers bij TPC die menen in aanmerking te komen voor een uitkering ingevolge de BCR, vóór de hieronder genoemde datum een verzoek tot uitkering schriftelijk bij DNB in te dienen. Deze verzoeken zullen worden beoordeeld op grond van en met inachtneming van de bepalingen van de BCR. DNB zal in principe binnen drie maanden na tijdige ontvangst van het verzoek om een uitkering onder de BCR, aan de daarvoor in aanmerking komende beleggers bij TPC het door de BCR gedekte bedrag van hun vordering uitkeren. Verzoeken om een uitkering onder de BCR dienen uiterlijk 19 november 2007 bij DNB te zijn ingediend met het daartoe bestemde aanvraagformulier. Na het verstrijken van deze datum ingediende verzoeken zullen niet meer in behandeling worden genomen. De tekst van de BCR en het benodigde aanvraagformulier zijn aan te vragen bij DNB. Dat kan schriftelijk op onderstaand adres, alsook per e-mail of telefoon bij de Infodesk van DNB. De tekst van de BCR en het benodigde aanvraagformulier zijn ook te vinden op de website van DNB waar deze te downloaden zijn.

Aan de inhoud van deze advertentie kunnen geen rechten worden ontleend.

De Nederlandsche Bank N.V.
o.v.v. Uitvoering Beleggerscompensatieregeling TPC Postbus 98
1000 AB Amsterdam

Informatiedesk DNB
Telefoon: 0800 020 1068 (gratis)
e-mail: info@dnb.nl

Downloads


* Toelichting bij publicatie BCR (PDF: 11,2 Kb)
* Aanvraagformulier BCR TPC (Word bestand: 216,0 Kb)
* Tekst Beleggerscompensatieregeling (BCR) (PDF: 79,7 Kb)
---