Politie Hollands Midden

Datum: 19 juni 2007

Lisse Inbraak in woning De politie doet onderzoek naar de inbraak in een woning aan de Ter Beek. De inbraak moet zijn gebeurd maandag overdag 18 juni. Het slot van de voordeur was geforceerd. Uit de woning werden sieraden, passen en een portemonnee gestolen. Van de dader(s) ontbreek nog ieder spoor.

Leiden Aanhoudingen voor heling De politie heeft maandag 18 juni rond 16.35 uur op de Steenstraat een 30 jarige vrouw uit Leiden aangehouden omdat deze reed op een fiets die sinds 2003 als gestolen te boek stond in het opsporingsregister van de politie. De vrouw ontkende de diefstal en verklaarde de fiets via via te hebben verkregen. De politie maakt dan ook proces-verbaal op voor heling. De fiets zal worden terugbezorgd bij de rechtmatige eigenaresse. Eerder die middag overkwam een 36 jarige vrouw uit Leiden hetzelfde. De bromfiets waar ze op reed werd rond 15.30 uur op het Kort Galgewater gecontroleerd en bleek op 10 juni te zijn gestolen uit een schuur van een woning aan de Sumatrastraat. Ook tegen deze vrouw maakt de politie proces-verbaal op. De politie waarschuwt dat zij de komende tijd meer fietsen zal controleren op de rechtmatigheid van het bezit. Verder adviseert de politie eigenaren van fietsen wiens bezit is gestolen om altijd aangifte te doen. Dit kan helpen om het bezit weer terug te vinden en om dieven en helers aan te pakken.

Leiden Inbraak in woning De politie doet onderzoek naar de inbraak in een woning aan de Lorentzkade. De bewoners werden dinsdag 19 juni rond 03.10 uur wakker van gestommel beneden in de woning. Bij het aanroepen rende er iemand uit de woning. Beneden ontdekte de bewoner dat er een laptop, een discman, een portemonnee met inhoud en diverse pasjes waren gestolen. Van de dader(s) ontbreekt nog ieder spoor.

Leiden Bromfietser verongelukt Een 18 jarige bromfietser uit Leiden is dinsdag 19 juni rond middernacht overleden na een verkeersongeval. De bromfietser reed over de Haagweg in de richting van de Stevenshof. De bromfietser reed de kruising met de Dr. Lelylaan op, maar merkte een vrachtwagen die van rechts kwam en richting de Churchilllaan reed te laat op. De Leidenaar remde waarna zijn bromfiets begon te slippen. De Leidenaar ging onderuit, schoof door en kwam onder de oplegger terecht waarna deze over hem heen reed. De 22-jarige vrachtwagenchauffeur uit Hedel had kennelijk de aanrijding niet gemerkt en reed door. Een automobilist die achter de bromfietser reed is de chauffeur achterna gereden en heeft hem gewaarschuwd. Samen zijn ze naar de plaats van de aanrijding teruggereden. Een andere automobilist belde de hulpdiensten. De Leidenaar overleed ter plaatse aan zijn verwondingen.

Alphen a/d Rijn Racefietsen gestolen De politie doet onderzoek naar de inbraak in een fietswinkel aan de Frederik Hendrikstraat. De inbraak gebeurde dinsdag 19 juni rond 01.10 uur. Na het vernielen van een winkelruit werden uit de winkel drie racefietsen van het merk Koga Miyata gestolen. Ze zijn van het type Leontien, twee in de kleur blauw en één in een wit/oranje kleur. Van de daders ontbreekt nog ieder spoor.

Boskoop Inbraak in woning De politie doet onderzoek naar de inbraak in een woning aan het Merelplein. Er werd daar maandagmiddag 18 juni ingebroken na het openbreken van een keukenraam. Uit de woning worden enkele goederen vermist zoals een portemonnee en geld. Van de dader(s) ontbreekt nog ieder spoor.

Bodegraven Aanrijding tussen auto en fietsster Op de Broekveldselaan gebeurde dinsdag 19 juni rond 06.30 uur een aanrijding waarbij een 18 jarige fietsster uit Driebruggen en een 35 jarige automobilist uit Bodegraven waren betrokken. De automobilist had de vrouw door een ononverzichtelijke situatie te laat gezien en reed haar aan. Met rugklachten is de vrouw overgebracht naar het Groene Hart Ziekenhuis in Gouda.

Krimpen aan de Lek/Lekkerkerk Verkeerscontroles De politie van team Krimpenerwaard heeft maandagmiddag 18 juni op de Hoofdstraat in Krimpen aan de Lek een verkeerscontrole gehouden. Er werd tussen 11.00 en 12.00 uur gecontroleerd. Tien bestuurders werden bekeurd. In Lekkerkerk op de Opperduit werd met behulp van de lasergun een snelheidscontrole gehouden. Er werd gecontroleerd tussen 13.00 en 14.00 uur. Drie bestuurders reden te hard. De hoogst gemeten snelheid was 83 km/uur, terwijl 60 km/uur de toegestane maximum snelheid is.

----------------------------------------- einde berichten ---------------------------------------------------------


---

Postbus 4240 ( Hollands Midden 2350 CE Leiderdorp ( Bureau Communicatie Telefoon 071-5459801 Fax 071-5459305



Bureau Communicatie Telefoon 071 - 5459800 Fax 071 - 5459326 ---- --