Persberichten Rijn & Venen, 09.45 uur

Utrecht, 19-06-2007

Niet alleen te veel op

LOENERSLOOT Een 46-jarige automobilist uit Veenendaal had in de nacht van maandag 18 op dinsdag 19 juni te veel gedronken. Dat was niet het enige.

Rond 02.55 uur zagen politiemensen de automobilist over de Rijksweg A2 rijden. Bij navraag bleek dat de auto vermoedelijk niet was verzekerd. Daarop kreeg de bestuurder een stopteken en werd naar de carpoolplaats Loenersloot geleid. Onderweg daar naartoe gaf de politiemeldkamer door dat de man zijn rijbewijs ongeldig was verklaard en dat hij nog een boete open had staan. Ook bleek dat hij de auto pas sinds kort op zijn naam had staan, waardoor mogelijk de verzekeringsgegevens nog niet bij de RDW bekend zijn.

Op de carpoolplaats spraken de agenten de Veenendaler aan. Hij rook sterk naar alcohol. Uit de blaastest bleek dat hij te veel had gedronken en hij werd aangehouden.

Bij de ademanalyse in het politiebureau blies hij 795 ug/l, meer dan 3,5 keer de maximaal toegestane hoeveelheid van 220 ug/l. Tegen de verdachte is proces-verbaal opgemaakt voor het rijden onder invloed van alcohol, rijden zonder rijbewijs en mogelijk voor het onverzekerd rijden. Tevens moet hij de openstaande boete van 262,50 betalen of anders zeven dagen vervangende hechtenis uitzitten.

Autokraker

WOERDEN Op zondag 17 juni werd een autokraak gepleegd. De verdachte werd op dinsdagochtend 19 juni van zijn bed gelicht.

Op zondagochtend werd rond 06.00 uur op de Madeliefweide de ruit van een auto ingegooid. Uit de auto werd een radio/cd-speler gestolen. Een getuige hoorde het ingooien van de autoruit en belde 112. Dankzij de inbreng van de getuige kon de identiteit van de verdachte worden achterhaald: een 21-jarige man uit Woerden.

De verdachte is op dinsdag 19 juni in de vroege ochtend van zijn bed gelicht en aangehouden. Hij is naar het politiebureau overgebracht en voor nader onderzoek ingesloten.

Snelheidscontrole

MONTFOORT De politie heeft op maandagochtend 18 juni met een lasergun een snelheidscontrole op de M. A. Reinaldaweg gehouden.

Van de 140 gecontroleerde voertuigen reden er vijf harder dan de maximaal toegestane 80 km/u. De bestuurder met de meeste haast reed meer dan 50 % te hard: hij reed 125 km/u.