Politie Haaglanden

Persberichten 19 juni

Haaglanden, 19-06-2007

Bruidegom deelt klappen uit
Den Haag - Naar aanleiding van een verkeersincident heeft er maandagmorgen omstreeks 09.50 uur een vechtpartij plaatsgevonden op de kruising van de Stille Veerkade en de Wagenstraat. Een 47-jarige Hagenaar verleende met zijn 19-jarige zoon voorrang aan een auto die verkeerd voorgesorteerd stond. Toen de man vervolgens de bestuurder van de auto hierop aan wilde spreken, stapte deze uit zijn auto, alsmede zijn passagier en twee mannen uit een tweede auto. Hierop ontstond een vechtpartij waarbij over en weer klappen zijn uitgedeeld. Het viertal mannen, Hagenaars van 26, 30, 32 en 39 jaar, zou vervolgens de parkeergarage aan het Spui ingereden zijn. Bij navraag bleek een van hen op dat moment te trouwen in het stadhuis. Na de plechtigheid zijn de verdachten aangehouden. Tegen de mannen is proces verbaal opgemaakt.

Rijden zonder rijbewijs
Den Haag - Een 46-jarige man uit Kongo zal de volgende keer wel twee keer nadenken voordat hij begint te toeteren wanneer hij vindt dat het verkeer niet snel genoeg doorrijdt. Surveillerende agenten stonden in een onopvallende politieauto op de Wagenstraat toen zij door het verkeer achter hen getrakteerd werden op een toeter-serenade. De agenten hebben de toeterende bestuurder, die vervolgens wegreed, gecontroleerd, waarbij bleek dat de man niet in het bezit was van een geldig Nederlands rijbewijs. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt.

Snelheidsduivels op de bon
Den Haag - Politie Haaglanden heeft maandagmorgen tussen 10.45 uur en 12.00 uur een snelheidscontrole gehouden op de Professor B.M. Teldersweg. In totaal kunnen 11 bestuurders een bekeuring voor het overschrijden van de maximum toegestane snelheid tegemoet zien. De hoogst gemeten snelheid was 94 km/uur waar 50 km/uur is toegestaan.

Jeugd gooit stoelen op het vuur
Den Haag - Surveillerende agenten zagen dinsdag 19 juni rond 02.10 uur een groepje jeugd tussen de 17 en 18 jaar uit Den Haag bij een brandje staan op een parkeerplaats aan de Machiel Vrijenhoeklaan. Er lagen bierflesje op de grond en op het vuur lagen een aantal stoelen welke zij hadden gestolen bij een nagelegen restaurant. De vijf verdachten, waaronder vier jongens en één meisje, zijn aangehouden.

9-jarige gewond bij aanrijding
Den Haag - De politie ging maandag 18 juni 2007 rond 19:20 uur naar een aanrijding op de Bottgerweg. Een 9-jarige Haagse jongen was met zijn fiets tegen de auto van een 51-jarige automobilist uit Den Haag gereden. Hij fietste de stoep af achterlangs een busje, hierdoor zag de automobilist hem niet aankomen. De GGD vervoerde de 9-jarige met beenletsel naar het ziekenhuis.

Voetganger geschept
Den Haag - Een 38-jarige Haagse automobilist reed maandag 18 juni rond 18.00 uur een 28-jarige voetgangster uit Den Haag aan. De voetgangster stak de Beresteinlaan over toen de 38-jarige niet meer voor haar uit kon wijken. Het slachtoffer is met hoofd- en rugletsel vervoerd naar het ziekenhuis.

Verdachte komt tot bezinning
Den Haag - Politieagenten zagen maandag 18 juni rond 20.15 uur een 17-jarige jongen uit Wateringen bij een verdachte scooter staan op het Tiranahof. De scooter had geen kentekenplaat en het slot was uitgeboord. Uit onderzoek bleek dat de scooter als gestolen gesignaleerd stond. Hierop hielden de agenten de jongen aan. Op het moment dat zij hem wilden vervoeren naar het politiebureau wist de jongen te ontkomen. Hij kwam zich echter s avonds netjes melden aan het politiebureau.

Politie zoekt getuigen: doorrijden na ongeval
Den Haag - De politie kreeg zaterdag 16 juni om 18.50 uur de melding van een ongeval binnen. Op de Binckhorstlaan treffen zij een zwarte BMW 320 dwars op de weg onder het viaduct. De bestuurder, een 18-jarige Hagenaar, vertelde dat hij samen met een andere zwarte BMW eerst over de Lekstraat reed en naast elkaar stonden bij de stoplichten bij de kruising met de Scheldestraat. Toen de stoplichten op groen sprongen, trok de Hagenaar het snelst op en voegde voor de andere BMW in. In de bocht van de Binckhorstlaan reden ze weer naast elkaar. De bestuurder van de BMW maakte een onverwachte stuurbeweging naar links. De Hagenaar schrok en stuurde ook naar links om een aanrijding te voorkomen. Hierbij raakt hij de muur. Hij stuurde weer naar rechts, maar zag een groene Volkswagen Golf naast zich rijden en om een aanrijding met deze auto te voorkomen, gooide hij toch weer zijn stuur naar links waardoor hij dwars op de rijbaan met met de voorzijde van zijn auto tegen de muur van het viaduct tot stilstand kwam. Zowel de Volkswagen als de BMW en het overige verkeer reden door. De Hagenaar herinnert zich drie voetgangers te hebben gezien ten tijde van de aanrijding. De politie komt graag in contact met mensen die dit ongeval hebben zien gebeuren of anderszins informatie hebben. U kunt bellen met 0900-8844. Anoniem kan uiteraard ook, via Meld Misdaad Anonien op 0800-7000

Dure voordeur
Wassenaar Een meningsverschil over een garagepad leidde er toe dat een 42-jarige man uit Wassenaar op 18 juni om 16.20 uur een deur intrapte op de Starrenburglaan. De man ging verhaal halen en kon zijn woede niet meer bedwingen, de voordeur moest het ontgelden. De politie hield de man aan. De Wassenaarder is met een dagvaarding op zak naar huis gegaan.

Scooterdieven aangehouden
Rijswijk Een 18-jarige en een 16-jarige Hagenaar zijn op dinsdag 19 juni omstreeks 02.05 uur op de Van Dijcklaan aangehouden. Eén jongeman werd op heterdaad betrapt door een getuige toen hij een scooter wilde wegnemen. De getuige zag dat de man het slot van de scooter aan het doorzagen was. De bewoner belde de politie en toen die ter plaatse kwam, ging de verdachte er vandoor en rende in de richting van het oude Stadhuis. In die omgeving verborg de verdachte zich in een park. Het bleek dat hij nog een maatje bij zich had die zich ook verborg. De politie heeft het park afgezet en honden laten zoeken. Korte tijd later werden deze verdachten aangehouden. Tijdens de aanhouding is één van de verdachten in zijn rechteronderarm gebeten door een politiehond.

Hennepkwekerij aangetroffen
Rijswijk Op de Van Diepenhorstlaan werd op maandag 18 juni omstreeks 15.05 uur in een bedrijfshal een in werking zijnde Hennepkwekerij aangetroffen. In de bedrijfshal waren drie professionele ruimtes ingericht als hennepkwekerij. In totaal zijn 3873 hennepplanten in beslag genomen. De kwekerij is ontmanteld.

Commotie in Angolastraat
Delft - Een psychiatrisch patient veroorzaakte 18 juni tussen 14.00 en 16.00 uur behoorlijk wat commotie in de Angolastraat. De 32-jarige man uit Delft had medewerkers van de GGZ en politie bedreigd met messen. Daarop zette de politie de woning van de man af in afwachting van versterking en een onderhandelaar. Toen bleek dat met de man geen gesprek te voeren was, betrad een speciaal team van de politie de woning en overmeesterde de man. Op het politiebureau beoordeelde een psychiater de patiënt en werd in overleg besloten tot gedwongen opname.

Eén slinger te veel
Delft - Agenten zagen 18 juni om 21.00 uur een auto slingerend over de de Papsouwlaan en Westlandseweg rijden. De bestuurder, een 42-jarige Delftenaarkon geen rijbewijs overhandigen en de blaastest had een resultaat van 455 ugl. De alcohollimiet ligt op 220 ugl (= 0,5 promille). Voor beginnend bestuurders geldt strengere regelgeving, voor hen ligt de limiet op 88 ugl (= 0,2 promille). De agenten hielden de man aan en gaan deze week contact opnemen met de verkeersofficier om te bekijken of het rijbewijs van deze man ingevorderd moet worden. De Delftenaar is namelijk een bekend hardddrugsgebruiker, blind aan één oog en rijdt mogelijk al jaren rond met een verlopen rijbewijs.

And I like pina colada
Delft - Politieagenten namen 18 juni om 12.45 uur een winkeldief over van beveiligingsmedewerkers. De 42-jarige man uit Delft rende weg uit een supermarkt toen de beveiligingsmedewerkers vroegen of ze in zijn tas mochten kijken. Bij de tramhalte Martinus Nijhofflaan hielden ze de verdachte staande. Bij aankomst van de politie bekende de Delftenaar direct een fles pina colada te hebben gestolen vanwege geldgebrek, gecombineerd met een alcoholverslaving. Aangezien de man nog in zijn proeftijd zat, wordt hij voorgeleid.

Gestolen fiets en teveel horloges
Zoetermeer Politieagenten kregen 18 juni om 21.40 uur een melding dat een man horloges koop aanbood op de Teldersrode. Even later kregen ze een melding dat dezelfde man een fiets probeerde te stelen. De agenten troffen de man aan op een fiets met een opengebroken slot en met meerdere horloges en twee messen op zak. De agenten hield de 46-jarige man uit Zoetermeer aan en onderzoekt de zaak verder.

Inbreker in tuin aangetroffen
Zoetermeer Een 35-jarige inbreker uit Litouwen heeft een pijnlijk been overgehouden aan een ontmoeting met diensthond Sven die de man aantrof in een tuin na een inbraak. Politieagenten kregen 19 juni om 04.00 uur een melding dat er werd ingebroken in een garage aan het Limbahout. Daar aangekomen zagen ze een man hard wegrennen. Na een korte achtervolging, waarbij de vluchtende man pepperspray in de richting van de agenten spoot, vond S ven de verdachte in een tuin. De man weigerde onder een struik vandaan te komen, waarna Sven hem er onder vandaan haalde. De politie onderzoekt de zaak verder.

Verkeerscontrole
Zoetermeer- Op twee locaties hielden politieagenten maandag 18 juni een verkeerscontrole. Op de Willem Dreeslaan tussen 09.30 uur 11.30 uur en op de Du Meelaan tussen 13.30 uur en 15.30 uur. In totaal werden 150 voertuigen gecontroleerd waarbij 32 bekeuringen werden uitgedeeld voor het rijden zonder rijbewijs, het rijden zonder bromfietscertificaat, APK verlopen, versleten banden, mobiel bellen, rijden zonder autogordel, rijden door het rode licht en rijden onder invloed. Gezien het tijdstip van de verkeerscontrole was de uitslag van de ademanalyse zeer hoog, 345 ugl en 550 ugl. De alcohollimiet ligt op 220 ugl (= 0,5 promille). Voor beginnend bestuurders geldt strengere regelgeving, voor hen ligt de limiet op 88 ugl (= 0,2 promille).