Voedingcentrum


Leuke en leerzame dagen over eten

19 juni 2007

Niemand hoeft zich te vervelen de komende weken. In heel Nederland worden allerlei leuke activiteiten over eten georganiseerd, voor jong en oud. Zo organiseert de Stichting Vrienden van het Platteland van 21 tot en met 24 juni de Week van het Platteland. Boeren laten dan graag hun bedrijf en hun dieren zien. Tegelijkertijd, op 23 en 24 juni, organiseert Biologica de Open Dagen. Bij de biologische boeren en tuinders kunt u dan volop kijken, aaien en proeven. Ook leuk: alle weekenden in juni kunnen kinderen âwerken en schaften bij de boerâ in het Openluchtmuseum in Arnhem. Het Voedingscentrum wil mensen bewust maken van waar hun eten en drinken vandaan komt. Met deze uitjes kunt u heel goed van dichtbij zien waar bijvoorbeeld uw melk en uw vlees vandaan komen.

De Week van het Platteland is er dit jaar alweer voor de tiende keer. Om boeren en burgers dichter bij elkaar te brengen, bent u van 21-24 juni welkom op allerlei boerderijen door heel Nederland. U kunt dan niet alleen de bedrijven en de dieren bewonderen, maar ook kunt u proeven van verschillende producten. Op de site van de Vrienden van het Platteland leest u meer informatie over wat er gaat gebeuren.

Biologisch
Feest is het ook bij de biologische boeren en tuinders. Op 23 en 24 juni openen zij graag hun deuren voor u. De 200 deelnemende boerderijen organiseren allerlei leuke activiteiten, voor volwassenen en kinderen. Van groente-memory en een roofvogelshow tot een hertenworstproeverij. Op de site van Biologica ziet u precies wie wat organiseert.

Werken en schaften

In het Openluchtmuseum staan de weekenden in juni in het teken van âWerken en Schaftenâ. Kinderen kunnen de boeren en boerinnen helpen met het werk op het land. Met een flinke snee krentenbrood kunnen ze daarna bijkomen van dit alles. Meer informatie hierover leest u op de site van het Openluchtmuseum.

Gezellig en leerzaam

Zo zijn er dus heel veel leuke uitjes. Uitjes die er niet alleen voor zorgen dat jong en oud een gezellige dag beleven, maar die ook uw kennis vergroten over waar eten en drinken vandaan komt. Op deze website kunt u hier de komende maanden veel meer informatie over verwachten, dus houd www.voedingscentrum.nl in de gaten.