BedrijfsautoRAI

MAN TGL autotransporter voor de Louwman Collection

(6/19/2007)
De Louwman Collection maakt sinds kort gebruik van een MAN TGL autotransporter voor het vervoer van waardevolle klassieke autoâs in binnen- en buitenland.
De Louwman Collection â ook bekend als het Nationaal Automobiel Museum â in Raamsdonksveer behoort met een vloeroppervlak van 12.000 vierkante meter en een boeiende collectie met merken zoals Bugatti, Spyker, Isotta-Fraschini, Hispano-Suiza of Duesenberg tot de internationaal toonaangevende automobielmusea.

De unieke verzameling wordt met veel liefde en inzet verder uitgebouwd, waarbij de historische voertuigen niet alleen binnen de muren van het museum te bewonderen zijn. Diverse autoâs uit de collectie doen namelijk regelmatig mee aan historische rallyâs, zoals de befaamde Mille Miglia in Italië.

Voor het transport van de eerbiedwaardige voertuigen naar het parcours gebruikt men sinds kort een speciaal opgebouwde MAN TGL 10.240 4x2 BL met LX-cabine. De MAN sprong er bij een vergelijkend onderzoek in gunstige zin uit, stelt het museum, onder meer door de opbouwvriendelijkheid van het chassis. De auto is af fabriek geleverd met een slaapcabine met hoog dak en een zeer compleet pakket comfortverhogende extraâs.

Kostbare lading
De opbouw, verzorgd door Tijhof Autotransportsystemen in Almelo, heeft een unieke beweegbare vloer en biedt ruimte aan twee flinke klassiekers doordat de ene schuin boven de andere wordt geplaatst. Bijzonder is dat het hier om een gesloten autotransporter gaat, voorzien van twee grote zijdeuren en een opklapbare werkbank tegen het kopschot. Wema Nijverdal tekent voor deze carrosserie, die de kostbare lading tegen weer en wind beschermt en bovendien genoeg ruimte biedt voor eenvoudige reparaties en onderhoudswerkzaamheden.

De nieuwe MAN TGL wordt ook ingezet voor het vervoer van prototypes naar autotentoonstellingen en van nieuwe aanwinsten van de Louwman Collection. De auto is geleverd door MAN dealer Van Leeuwen Truckservice in Waddinxveen.