Politie Groningen

Dinsdag 19 juni 2007

Provincie Groningen, 19-06-2007

Groningen: fietser gewond door aanrijding

Een 22-jarige fietser uit Groningen is maandagmiddag op het Hanzeplein gewond geraakt na een aanrijding. Een 51-jarige automobilist uit Groningen reed richting de Petrus Campersingel en gaf op de t-splitsing geen voorrang aan de fietser. De fietser liep rugletsel op en werd naar de spoedpoli gebracht. De politie maakt een registratie van het ongeval.

Groningen: Stadjer schiet met buks vanaf balkon

Een 23-jarige Stadjer is maandagavond aangehouden, nadat hij met zijn buks vanaf een balkon aan de Aquamarijnstraat schoot. De politie kreeg meldingen van bewoners. Ze kwamen al snel bij de verdachte uit. Zijn wapen leverde hij in en hij mocht mee naar het politiebureau. Na verhoor mocht hij het bureau weer verlaten. Hij verklaarde op bomen te hebben geschoten. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt.

Groningen: vrouw rijdt door na aanrijding

Een 47-jarige vrouw uit Groningen is maandagnacht bij haar woning in Beijum aangehouden. Een 37-jarige man hoorde in zijn woning aan de Baanstraat een knal. Hierop nam hij buiten een kijkje. Hij zag dat de vrouw tegen twee geparkeerde autos was gebotst. De alerte man gaf aan de politie te willen bellen, maar daar wilde de vrouw niets van weten. Ze wilde de botsing onderling afhandelen en eerst haar papieren thuis ophalen. Ze liet haar auto staan en stapte op de fiets. De getuige belde toch de politie en zij namen eerst een kijkje bij de auto. Toen ze naar het adres van de vrouw gingen, bleek ze net thuis te zijn. Een blaastest wees uit waarom ze eerst haar papieren wilde halen. Ze bleek onder invloed te zijn. In haar bloed werd ruim 0,65 promille alcohol vastgesteld. Haar auto werd afgesleept. De politie maakt proces-verbaal op en een registratie van de botsing.

Haren: auto tegen tunnelwand

Waarschijnlijk door het onwel worden van de bestuurder, botste een auto maandagmorgen in Haren tegen de muur van de tunnel aan de Dr. Ebelsweg. Door de klap kwam de auto dwars over de rijbaan te staan. De 36-jarige uit Eelde afkomstige automobilist werd voor onderzoek naar een ziekenhuis gebracht. De auto van de man werd afgesleept.

Groningen: aangehouden na poging overval

Een 45-jarige inwoner van Groningen is maandagmiddag aangehouden voor een poging tot overval. De man had in een sexshop aan het Zuiderdiep een briefje op de balie gelegd met de tekst dat hij geld wilde. Hij vertrok zonder geld nadat de verkoopster hem duidelijk had gemaakt dat de winkel nog maar net was geopend en ze daardoor niet bij de kassa kon. Ook was hem op de bewakingscameras gewezen. De man meldde zich korte tijd later zelf als getuige van de mislukte overval bij het Hoofdbureau van politie aan de Rademarkt. Hij bekende al snel de dader te zijn. Volgens zijn verklaring wilde hij worden opgepakt. De man is ingesloten.

Groningen: vast na diefstal

Een 35-jarige uit Rusland afkomstige man werd maandagmiddag aangehouden nadat hij op de Beren een man diens sleutels en een mes had ontfutseld. De Rus werd op aanwijzing van het slachtoffer door agenten op straat gezien. De verdachte leek in eerste instantie mee te werken, maar rukte zich los en ging er vandoor. Hij werd op de Korreweg achterhaald. Daar moest geweld worden gebruikt om de man te kunnen arresteren. Op het politiebureau bleek de man illegaal in Nederland te zijn. Hij wordt aan de vreemdelingenpolitie overgedragen.

Groningen: verkeerscontrole

Bij verkeerscontroles op de Bedumerweg en de Nieuwe Ebbingestraat zijn maandagavond 21 bekeuringen uitgedeeld. Het merendeel werd geschreven voor weggebruikers die in strijd met de geslotenverklaring de Ebbingestraat inreden. Vier weggebruikers kregen een bekeuring voor te snel rijden. Daar tegenover stonden 25 automobilisten die zich wel aan het maximum hielden en daarvoor van de politie een CD van de Bond tegen Harries kregen in het kader van de campagne Twijfel niet, ken je limiet.

Nieuwe Pekela: illegaal accutransport

De politie onderschepte maandagmiddag bij een verkeerscontrole op de provinciale weg bij Nieuwe Pekela een illegaal accutransport. In een aanhanger van een Duitse transportbus lagen diverse afgedankte exemplaren. De bestuurder, een 21-jarige inwoner van Köln, verklaarde dat hij de accus bij diverse garagebedrijven in Oost-Groningen had ingezameld. De bedoeling was de accus naar Duitsland te brengen waar ze vanwege het loodgehalte nogal wat geld waard zijn. In Nederland horen accus bij een recyclebedrijf te worden ingeleverd. De Duitse verdachte kon dat na de controle alsnog onder politiebegeleiding met de door hem ingezamelde exemplaren gaan doen. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt voor onder meer illegaal afvaltransport.

Stadskanaal: getuigen aanrijding gezocht

De politie zoekt getuigen van een aanrijding waarbij vrijdagmorgen 15 juni in Stadskanaal een 16-jarig meisje gewond raakte. Het meisje reed rond kwart over acht op haar fiets op het fietspad aan de Amerikalaan en kreeg geen voorrang van een automobiliste die uit de Avelenhage kwam. Bij de aanrijding liep de fietsster beenletsel op. De bestuurster van de auto heeft nog wel even met het slachtoffer gesproken maar is daarna weggereden. Mensen die informatie over de aanrijding hebben, wordt verzocht te bellen met Regiopolitie Groningen, 0900-8844.

Leek: kluis weg

Bij een inbraak in een recreatiecentrum in Leek is maandagnacht een kluis ontvreemd. De daders waren het gebouw binnengekomen door een deur open te breken. In de kluis zat een tot nu toe onbekend geldbedrag. De daders zijn waarschijnlijk met een auto via Midwolde weggereden.

Winschoten: verkeerscontrole

Bij een verkeerscontrole op diverse locaties in Winschoten zijn maandagavond 25 bekeuringen uitgedeeld. Bijna de helft werd geschreven voor het niet dragen van de gordel. De andere bekeuringen waren voor onder onder meer lekke uitlaten, snelheidsovertredingen, verlopen APK en het niet bij zich hebben van het rijbewijs.

Provincie Groningen: snelheidscontroles

De politie heeft maandag een snelheidscontrole gehouden.

Groningen, Winsumerweg: aantal geregistreerde voertuigen: 653, aantal overtredingen: 25, hoogst gemeten snelheid: 101 km/uur, maximum toegestane snelheid: 80 km/uur.