Persberichten stad Utrecht, 11.10 uur

Utrecht, 19-06-2007

Vernieling

UTRECHT Vijf jongens werden op maandag 18 juni aangehouden voor vernieling.

Rond 21.00 uur kreeg de politie de melding dat vijf jongens een reclamebord op de Van Heesstraat aan het vernielen waren. Ter plaatse troffen agenten inderdaad een vernield reclamebord aan.

In de omgeving werd aan de hand van het signalement naar de verdachten uitgekeken. Het vijftal, drie jongens van 15 jaar, één van 16 en één van 17 jaar en allen uit Utrecht, werd op de Patrimoniumstraat aangehouden. Allen werden naar het politiebureau overgebracht. Tegen het vijftal is proces-verbaal voor vernieling opgemaakt. Zij werden aan het eind van de avond / begin van de nacht heengezonden.

Winkeldiefstal

UTRECHT Op maandag 18 juni werd een vrouw op winkeldiefstal betrapt en even later aangehouden.

Toen rond 13.30 uur een vrouw een winkel aan de Amsterdamsestraatweg verliet, ging het alarm van het beveiligingspoortje af. Een personeelslid rende achter de verdachte aan en zag dat zij de Acaciastraat in rende. Hij bleef haar volgen, belde 112 en gaf zijn positie door. Bij de Plantage raakte hij het zicht op de vrouw kwijt.

Aan de hand van het signalement keken meerdere politie-eenheden naar de verdachte uit. De verdachte, een 26-jarige vrouw uit Utrecht, werd op de Plantage aangehouden. Zij bleek meerdere kledingstukken en enkele stuks speelgoed te hebben gestolen. Zij is naar het politiebureau overgebracht. Tegen haar is proces-verbaal opgemaakt.

Gestolen laptop

UTRECHT Op maandagavond 18 juni werden drie verdachten aangehouden in verband met een vermoedelijk gestolen laptop.

Rond 23.30 uur meldde een getuige dat een auto stilstond op een doodlopende weggedeelte aan de Strawinskylaan. Gezien de vreemde plaats waar de auto stilstond, vertrouwde hij dat niet en belde de politie.

Agenten gingen ter plaatse en zagen op enkele meters afstand van de auto een man met een tas lopen. Toen de man de agenten zag, liet hij de tas vallen en stapte in de auto. De auto reed vervolgens enkele meters naar voren, waardoor de tas onder de auto kwam te liggen.

De agenten spraken de drie inzittenden van de auto aan. Zij verklaarden dat geen van hen buiten de auto was geweest. Op verzoek van de politiemensen zette de bestuurder de auto iets naar achteren. Zo konden zij de tas pakken. Daarin bevond zich een laptop, kennelijk van diefstal afkomstig. Daarop werd het drietal, een jongeman van 20 jaar uit Den Haag en twee jongemannen van 22 jaar uit Utrecht, aangehouden.

De verdachten zijn naar het politiebureau overgebracht en ingesloten. De auto van de verdachten is in beslag genomen. Eén van de 22-jarige Utrechters bleek een veelpleger te zijn. Naar de herkomst van de laptop wordt een onderzoek ingesteld. Het onderzoek naar de verdachten wordt voortgezet.

Stoeptegel-inbrekers aangehouden

UTRECHT Na een inbraak bij een woning aan de Faraodreef in de nacht van zondag op maandag 18 juni, waarbij een stoeptegel door een ruit werd gegooid, heeft de politie twee verdachten op heterdaad kunnen aanhouden. Twee andere verdachten wisten te ontkomen.

Omstreeks 03.45 uur kreeg de politie een melding van de inbraak. De bewoner schrok wakker van glasgerinkel en trof twee mannen aan in zijn woonkamer. Voor hij kon ingrijpen, gingen ze er vandoor met zijn flatscreen-televisie en dvd-recorder. Vervolgens zag hij vier personen wegrijden op twee scooters.

Agenten die op de melding afkwamen, hoorden in de omgeving het geluid van motorscooters. Zij zetten de omgeving af en doorzochten het gebied. Op de Camera Obscuradreef zagen ze vier jongens lopen. Bij het zien van de politie gingen de jongens ervandoor. Twee van hen konden op de Van Brammendreef worden aangehouden. De twee anderen wisten via een brandgang tussen de flats te ontkomen.

Vervolgens stelden de agenten een onderzoek in naar de mogelijke stallingsplaats van de scooters. Dat leidde tot een doorzoeking van drie boxen aan de Van Brammendreef. Daar werd echter niets aangetroffen. Vervolgens leidde het onderzoek naar de Ebrodreef, waar in een box onder andere een motorscooter en een bromscooter werden angetroffen, alsmede een motorblok van een motorscooter en drie flatscreen-tvs. Deze zijn in beslag genomen. De motorscooter bleek een week eerder in Duitsland te zijn gestolen.

De verdachten zijn in verzekering gesteld. De politie stelt een onderzoek in naar de herkomst van de goederen en naar de identietit van de andere verdachten.

Bestuurder onder invloed

UTRECHT De politie heeft in de nacht van maandag 18 op dinsdag 19 juni een man aangehouden omdat hij onder invloed in zijn auto reed.

Tijdens de surveillance zagen agenten een bestuurder omstreeks 04.40 uur met zijn auto achteruit zonder verlichting de Lange Jufferstraat inrijden. De man werd aan de kant gezet en aangesproken op zijn rijgedrag. De agenten roken een sterke alcohollucht bij de 25-jarige bestuurder uit Utrecht. Na een eerste blaastest bleek dat de man te veel gedronken had. Op het bureau wees de ademanalyse 345 ug/l uit. De Utrechter werd met een proces-verbaal en een rijverbod van vier uur naar huis gestuurd.

Aangehouden voor diefstal waterfiets

UTRECHT In de nacht van maandag 18 op dinsdag 19 juni heeft de politie drie mannen aangehouden omdat zij een waterfiets (Canal Bike) hadden weggenomen.

Rond 02.45 uur kreeg de politie een melding dat drie mannen een waterfiets vanaf het verhuurpunt aan de Oudergracht een waterfiets hadden weggenomen en richting het Ledig Erf aan het varen waren. Het drietal - 19, 20 en 21 jaar uit Velp (Gelderland) en Utrecht had op de waterfiets inmiddels een aantal goederen verzameld zoals delen van een verkeersafzetting een rieten stoel en potten en planten. De mannen werden naar de kant gesommeerd en eenmaal op de kant aangehouden voor het plegen van diefstal.

Winkeldief aangehouden

UTRECHT Bij een winkel aan de Lange Elisabethstraat heeft de politie een man aangehouden omdat hij een diefstal had gepleegd.

Personeel van de winkel zag omstreeks 16.05 uur dat een man zich verdacht gedroeg. Uiteindelijk werd gezien dat de man kleding wegnam en zonder af te rekenen de winkel wilde verlaten. De 32-jarige verdachte uit Alicante (Spanje) werd aangehouden en aan de inmiddels gewaarschuwde politie overgedragen. De man werd voor verhoor ingesloten op het bureau.

Auto tegen boom

UTRECHT Maandagmiddag vond op de Koningin Wilhelminalaan een aanrijding plaats waarbij een auto tegen een boom reed. Twee personen raakten gewond.

Rond 17.50 uur kreeg de politie een melding van een aanrijding ter hoogte van de Koningin Wilhelminalaan. Ter plaatse troffen agenten een auto tegen een boom aan. De 23-jarige bestuurder uit Utrecht zat nog in de auto en bleek niet gewond. De auto was zwaar beschadigd. De bestuurder gaf aan dat in de auto ook zijn vriendin en zijn 3-jarige zoontje hadden gezeten. Bij een bedrijf in de buurt troffen de agenten het tweetal aan. Beiden bleken door de aanrijding gewond te zijn geraakt en werden voor onderzoek naar het ziekenhuis gestuurd. Het is op dit moment nog onduidelijk waardoor de bestuurder de macht over zijn stuur verloren is.