Politie Drenthe

Dinsdag

Assen, 19-06-2007

Dodelijk ongeval N33

GIETEN Dinsdagmorgen is bij een ongeval op de N33 een nog onbekende automobilist om het leven gekomen. Omstreeks kwart voor negen botste een bestelbus frontaal op een vrachtauto. De bestuurder van de bestelbus kwam daarbij om het leven. De afhandeling van het ongeval vindt nog plaats. Als er nadere gegevens bekend zijn, volgt een apart persbericht.

Auto botst frontaal op boom

ODOORN Maandagavond is een 37-jarige automobiliste uit Valthe frontaal met haar auto tegen een boom gebotst op de Torenweg. In de auto zaten ook twee kinderen op de achterbank. De vrouw zat bekneld in de auto en is door de brandweer en ambulancepersoneel uit de auto gehaald. Zij is overgebracht naar het UMC Groningen met zwaar letsel. De kinderen zijn ter observatie overgebracht naar een ziekenhuis in Emmen. De automobiliste is met haar auto naast de weg terechtgekomen en vervolgens over de weg heen geschoten tegen een boom. (07-151222)

Met gestolen spullen betrapt

ASSEN - Maandagmiddag heeft de politie op de Groningerstraat een 64-jarige man uit Assen aangehouden. Hij had een tas bij zich waar diverse gestolen kledingstukken en zonnebrillen in zaten. Een voorbijganger zag de man, die zich wat vreemde gedroeg, en zag dat hij allemaal spullen in de tas had zitten met de prijskaartjes er nog aan. De politie werd gebeld en deze controleerde de tas van de man. Daarbij bleek dat het om gestolen spullen ging en de man is aangehouden en ingesloten voor een nader onderzoek. De politie onderzoekt deze zaak. De gestolen spullen gaan terug naar de winkels. (07-151167)

Man aangehouden na vernieling

EMMEN - Maandagavond heeft de politie een 42-jarige man uit Emmen aangehouden. Hij had bij een café aan de Minister Kanstraat een olielamp kapot gegooid en een pilaar vernielt met een steen. De man werd kwaad omdat hij geen drankje meer kon bestellen omdat de bar gesloten was. Na zijn daad ging hij er vandoor maar agenten troffen hem in de buurt aan en hebben hem aangehouden. Hij is ingesloten en kan een proces-verbaal en een rekening tegemoet zien. (07-151246)

Jongens aangehouden na mishandeling

ASSEN - Maandagmiddag heeft de politie twee jongens uit deze plaats aangehouden, 17 en 19 jaar oud. Ze hadden op het Mercuriusplein een 17-jarige jongen uit Assen mishandeld. Wat er precies is gebeurd wordt nader uitgezocht. (07-151145)

Hennepkwekerij ontmantelt

ASSEN - Maandagmiddag heeft de politie in een woning aan de Vestesingel een hennepkwekerij aangetroffen. In drie slaapkamers stonden ongeveer 500 planten. Er zijn nog geen aanhoudingen verricht. De kwekerij is ontmanteld. Alle spullen zijn in beslag genomen en vernietigd. (07-151130)

Politie houdt alcomobilist aan

GASSELTERNIJVEEN De politie heeft maandagavond een 26-jarige automobilist uit Gasselternijveenschemond aangehouden omdat hij onder invloed van alcohol verkeerde. De man werd door surveillerende agenten aan de kant gezet voor een controle. De man rook naar alcohol en gaf aan dat hij een paar flesjes bier had gedronken. De man werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Hij scoorde ruim 2,1 promille. De man kreeg een rijverbod van 12 uur opgelegd en hij ontving een dagvaarding.

Door regenval in de slip op A28

HOOGEVEEN Een 25-jarige automobiliste uit Assen is maandagavond door harde regenval in een slip terechtgekomen op de A28. De automobiliste botste hierdoor tegen de vangrail en is vervolgens gaan tollen. Toen de auto op de vluchtstrook tot stilstand was gekomen bleek deze tegen de richting van het verkeer in te staan. De automobiliste liep geen zware verwondingen op, haar auto is weggesleept. (07-151200)

Automobilisten met elkaar in botsing

ERICA Maandagmiddag reed een 46-jarige Emmenaar vanuit Erica over de Verlengde Vaart NZ richting Klazienaveen. De man was verkeerd gereden en wilde bij de Boerwijk keren. Hij stelde zijn linker richtingaanwijzer in werking, verminderde vaart en remde af. In zijn spiegels zag hij een auto naderen. Daarom sloeg hij niet linksaf, maar reed hij rechts de berm in. De andere auto werd bestuurd door een 23-jarige man uit Hollandscheveld. Hij reed in dezelfde richting als de Emmenaar en had zojuist een andere auto ingehaald en reed vervolgens weer op de rechterweghelft. De Emmenaar kwam op dat moment wel heel erg dichtbij. Om een kop staart botsing te voorkomen, week de man uit Hollandscheveld uit naar links. Een botsing kon niet worden voorkomen. De automobilist uit Hollandscheveld kwam uiteindelijk in de berm tot stilstand. Beide bestuurders konden ongeschonden uit stappen. (07-151108)

Auto tegen boom

DALEN Maandagmiddag is een 59-jarige automobiliste uit Nieuw Amsterdam met haar auto tegen een boom gebotst. De vrouw was met haar auto rechtdoor gereden in een bocht op de Reindersdijk gezien uit de richting van Dalerveen. Zij kwam tot stilstand tegen een boom en liep daarbij hoofd- en borstletsel op. Zij werd per ambulance naar een ziekenhuis in Emmen vervoerd. (07-150984)

Wilt u meer informatie over deze berichten of wilt u in contact komen met de dienstdoende voorlichter van Politie Drenthe, dan kunt u bellen met Robert-Jan Valkema tel. 0592 - 45 1280.