Gemeente Lingewaard


Speciale klantenmap verschenen met informatieboekje "Rondkomen in Lingewaard"

Klantenmap Voor inwoners die een beroep doen op de Wet werk en bijstand (Wwb) voor levensonderhoud, is een speciale klantenmap verschenen. Woensdag 13 juni jl. overhandigde wethouder Joke van Roosmalen het eerste exemplaar van de klantenmap aan de heer Sieders, voorzitter van de Cliëntenraad Wwb.

De klantenmap is een handige map waarin informatie te vinden is over het brede terrein van de Wet werk en bijstand. Het bevat uitleg over spelregels rondom bijstandsverlening, het zoeken van werk en aanvraagformulieren voor onder meer regelingen als maatschappelijke participatie, collectieve aanvullende ziektekostenverzekering en langdurigheidstoeslag. Tevens is de klantenmap voorzien van een afzonderlijk informatieboekje geheten Rondkomen in Lingewaard. Dit boekje is een wegwijzer voor maatschappelijke ondersteuning en financiële regelingen.

De map is ook bedoeld om persoonlijke correspondentie (sollicitatiebrieven bijv.) of aantekeningen in op te bergen van gesprekken die de klant met de contactpersoon van de gemeente heeft gevoerd. Met de klantenmap bouwt men als het ware een eigen dossier op.

Vanaf 1 juli a.s. zullen de klantenmappen aan nieuwe cliënten worden gegeven. De bestaande cliënten zullen fasegewijs de nieuwe klantenmap ontvangen. Het informatieboekje Rondkomen in Lingewaard zal ook afzonderlijk verkrijgbaar zijn bij het Loket maatschappelijke ondersteuning.