Gemeente Lingewaard


Struinen door de Klompenwaard

Tijdens de opening van het Open Huis op zaterdag 12 juni jl overhandigde Sjaak Krechting van de Stichting IVN afdeling RijnWaal aan burgemeester Harry de Vries een nieuw boekje Struinen door de Klompenwaard. Het is een beschrijving van een struinpad door de Klompenwaard en de achtergronden van het gebied.

Deze struinroute bij het Pannerdensch Kanaal daagt u uit om met eigen ogen en andere zintuigen te ervaren welke rijkdom de nieuwe natuur van de Klompenwaard in zich bergt. De grote variatie in flora en fauna, de directe nabijheid van de Waal als een van Europas economische slagadres, de prachtige vergezichten, in het bijzonder bij de eigenlijke splitsing waar de rivier het breedst is, maken dit gebied uniek en de moeite van een struintocht meer dan waard.

Het boekje is dankzij financiële steun van de Steunstichting Gendt-Doornenburg tot stand kunnen komen en is mede in samenspraak met Staasbosbeheer uitgebracht. Deze struinroute is een van de activiteiten die door de lokale werkgroep Viering 300 Jaar Pannerdensch kanaal is bedacht. De Struinroute is verkrijgbaar bij de Toeristische Informatiepunten in Bemmel (gevestigd in het gemeentekantoor) en in Huissen (gevestigd in het Stadsmuseum Hof van Hessen). De kosten bedragen 2,50.