Gemeente Bernheze


Adoptie herdenkingsmonument Heesch

IMG_5765.JPG

Maandagmiddag 18 juni jl. heeft de officiële overdracht plaatsgevonden van het herdenkingsmonument aan de Hoogstraat in Heesch aan directie en leerlingen van het Hooghuis Lyceum.

Dit monument is opgericht ter herinnering aan de Heesche oorlogsslachtoffers van Wereldoorlog II en uit Nederlands-Indië.

Om ook de jeugd meer te betrekken bij de jaarlijkse 4-5 mei-viering heeft burgemeester Heijmans bedacht om het monument te laten adopteren door leerlingen van het Hooghuis Lyceum. De leerlingen van de school gaan het monument en de omgeving van het monument onderhouden. Ook zullen zij een eigen inbreng hebben bij de jaarlijkse nationale herdenking op 4 mei in Heesch.

De gemeente stelt daar ook wat tegenover. Ieder jaar mogen een aantal leerlingen een bepaald project rondom 4 mei bezoeken. Dit jaar is dat een bezoek aan de voorstelling Duizend Zakdoeken in Kamp Vught.

Tijdens een bijeenkomst in de raadzaal en bij het monument zelf heeft de officiële overdracht plaatsgevonden. De leerlingen en directie kregen een foto van het monument en een oorkonde overhandigd. Bij het monument werden twee indrukwekkende gedichten voorgelezen, geschreven door Merel en Soraya.