Deelgemeente IJsselmonde Rotterdam

Expositie Over de grens in IJsselmonde

Uitvoering Stampij Cultuurprijs

Op 12 juni jl. is de expositie Over de grens in IJsselmonde in trefpunt Tuinenhoven feestelijk geopend. Onder begeleiding van kunstenares Ieteke Dencher hebben zeven vrouwen uit IJsselmonde illustraties gemaakt bij bestaande of zelf verzonnen verhalen uit hun land van herkomst. Cultuurportefeuillehouder Elbert Kelholt had de eer om deze bijzondere tentoonstelling te openen.

Kunstenares Ieteke Dencher heeft vorig jaar de Stampij Cultuurprijs gewonnen met haar plan om een multicultureel samengesteld groepje vrouwen te begeleiden bij het illustreren van verhalen uit hun land van herkomst. Zeven vrouwen hebben meegedaan. Ayse, Sevgi, Emine (Turkije), Mahar (India), Patricia, Sharline (Curaçao) en Anja (Nederland) hadden vrijwel geen van allen eerder geschilderd en zijn, terecht, trots op hun werk.

Nog tot 10 juli te zien
Het is ook voor u mogelijk om het werk van de kunstenaressen te bekijken. De expositie is namelijk nog tot 10 juli aanstaande te bewonderen in trefpunt Tuinenhoven aan de Hollands tuin 85. Daarna nemen de trotse maaksters hun werk mee naar huis.

De illustraties en verhalen staan ook op www.dutchpainter.nl (klik op specials).

De Stampij Cultuurprijs is een initiatief van de Stichting Nieuwe Rotterdamse Cultuur en de deelgemeente IJsselmonde. De prijs gaat ieder jaar naar een kunstzinnig idee dat een actieve samenwerking omvat tussen een IJsselmondse kunstenaar en wijkbewoners.

In september wordt bekend gemaakt wie de Stampij Cultuurprijs 2007 heeft gewonnen. De termijn voor het indienen van ideeën is inmiddels verlopen.