Gemeente Mook & Middelaar


Ter Sprake week 25 2007

VERLEENDE REGULIERE BOUWVERGUNNINGEN

Bouwadres
Omschrijving Verzonden

Mook :

Bovensteweg nieuwbouw
woning 11 juni 2007

(sectie A, nr. 5983, nabij huisnr. 30)

Bovensteweg nieuwbouw
woning 14 juni 2007

(sectie A, nr. 5768, nabij huisnr. 32)

Molenhoek:

Hoeveveld 25 uitbreiden
woning 14 juni 2007

Plasmolen:

Muldershofweg 7 verbouwen van restaurant De Bonte Koe 12 juni 2007

en bijbehorende bedrijfswoning

Inzageperiode: met ingang van verzenddatum

Reactiemogelijkheden:


- bezwaarschrift aan burgemeester en wethouders binnen zes weken na verzenddatum


- voorlopige voorziening bij Rechtbank Roermond, Postbus 950,

6040 AZ Roermond, na indiening van bezwaarschrift bij het gemeentebestuur.

Nadere informatie: Bureau RIBM, tel. 024 69 69 147.

AANVRAAG BOUWVERGUNNINGEN

Bouwadres Omschrijving

Molenhoek:

Stationsstraat 61 uitbreiden woning

Stationsstraat 75 verplaatsen schoorsteen

Middelweg 2b plaatsen erker

Nadere informatie: Bureau RIBM, tel. 024 69 69 147.

..

Vrijstelling bestemmingsplan

Burgemeester en wethouders van Mook en Middelaar hebben bij besluit van 12 juni 2007 op grond van artikel 19 lid 3 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening vrijstelling verleend van het geldende bestemmingsplan ten behoeve van:


- verkoop van cadeau artikelen aan huis, op het perceel plaatselijk bekend Dorpstraat 53 te Middelaar;


- het vestigen van een kantoor aan huis, ter plaatse van de Chopinstraat 34 te Molenhoek.

Inzageperiode: het besluit en de daarop betrekking hebbende stukken liggen van woensdag 20 juni 2007 gedurende zes weken ter inzage in het gemeentehuis (publieksbalie) tijdens openingstijden. Reactiemogelijkheden: gedurende de inzage termijn kunnen belanghebbenden beroep instellen bij de rechtbank te Roermond, sector Bestuursrecht, Postbus 404, 6040 AK Roermond. Tevens kunnen zij een verzoek om een voorlopige voorziening indienen bij genoemde rechtbank.

Nadere informatie: bureau RIBM, tel. 024-6969149

..

Voornemen vrijstelling bestemmingsplan

Burgemeester en wethouders van Mook en Middelaar maken bekend dat zij voornemens zijn met toepassing van art. 19, lid 2 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening vrijstelling te verlenen van het geldende bestemmingsplan Middelaar 1988, ten behoeve van:


- het realiseren van een theetuin op het perceel plaatselijk bekend Dorpstraat 42 te Middelaar.

Inzageperiode: het ontwerpbesluit en de daarop betrekking hebbende stukken liggen van woensdag 20 juni 2007 gedurende zes weken ter inzage, in het gemeentehuis (publieksbalie) tijdens openingstijden, conform de procedure omschreven in artikel 19a van de Wet op de Ruimtelijke Ordening en Afdeling 3.4 van de Algemene Wet Bestuursrecht.

Reactiemogelijkheden: gedurende de inzage termijn kan eenieder mondeling of schriftelijk zijn zienswijze omtrent het voornemen kenbaar maken. Schriftelijke zienswijzen kunnen worden gericht aan burgemeester en wethouders van Mook en Middelaar, Postbus 200, 6585 ZK Mook. Voor het indienen van mondelinge zienswijzen kan een afspraak worden gemaakt via onderstaand telefoonnummer.

Nadere informatie: bureau RIBM, tel. 024-6969149

.

VERKEER

Gereserveerde gehandicaptenparkeerplaats Maasstaete.

Burgemeester en wethouders maken bekend dat zij besloten hebben een gereserveerde gehandicaptenparkeerplaats aan te wijzen op het parkeerterrein ter hoogte van wooncomplex Maasstaete 98 t/m 133 te Mook. Het betreffende parkeervak zal gemarkeerd worden met een verkeersbord model E6 (gehandicaptenparkeerplaats) voorzien van een onderbord met het kenteken van het voertuig van de aanvrager. Het besluit is 12 juni 2007verzonden.

Inzage: tot en met 24 juli 2007

Reactiemogelijkheden:


- bezwaarschrift aan burgemeester en wethouders tijdens de inzageperiode;


- voorlopige voorziening, na indiening bezwaarschrift, bij Rechtbank Arrondissement Roermond, Postbus 950, 6040 AZ Roermond.

Nadere informatie: bureau Beheer Openbare Ruimte, tel: 69 69 159

..

Evenementen

Burgemeester en wethouders maken bekend dat zij vergunning hebben verleend aan:

Sportvereniging Astrantia voor het plaatsen van een feesttent aan de Cuijkstesteeg te Middelaar voor het organiseren van Vierdaagsefestiviteiten op woensdag 18, donderdag 19 en vrijdag 20 juli 2007. Eveneens is vergunning verleend voor het plaatsen van een tent aan de Elzenstraat te Middelaar en het aldaar organiseren van festiviteiten gedurende de Vierdaagse doorkomst op 19 juli 2007. Het besluit is 11 juni 2007 verzonden.

Midzomernachtvereniging Middelaar voor het ingebruiknemen en houden van de feesttent aan de Cuijksesteeg voor een feestavond op vrijdag 20 juli 2007. Het besluit is 13 juni 2007 verzonden.

Grand Café De Malle Jan voor het tijdelijk als feestterrein inrichten van een deel van het parkeerterrein aan de Muldershofweg te Plasmolen. De festiviteiten vinden plaats gedurende de doorkomst van de Vierdaagse wandelaars op donderdag 19 juli 2007. Het besluit is 13 juni 2007 verzonden.

Mook Promotion voor het tijdelijk als feestterrein inrichten van het Raadhuisplein te Mook en het organiseren van festiviteiten in het kader van de Vierdaagse op woensdag 18, donderdag 19 en vrijdag 20 juli 2007. Het besluit is 15 juni 2007 verzonden.

Stichting Internationale Afstandsmarsen Nijmegen voor de doorkomst van de Vierdaagse wandelaars

19 en 20 juli 2007. Het besluit is 15 juni 2007 verzonden.

Inzage: tot 6 weken na verzenddatum besluit.

Reactiemogelijkheden:


- bezwaarschrift aan burgemeester en wethouders gedurende de inzageperiode;


- voorlopige voorziening, na indiening bezwaarschrift bij Voorzieningenrechter te Roermond.

Nadere informatie: bureau Bestuurszaken, tel: 69 69 131

Ook in Middelaar een luiercontainer

Gescheiden inzameling van luiers en incontinentiematerialen blijkt in onze gemeente, na een jaar proef gedraaid te hebben, een groot succes te zijn. Bij de kinderdagverblijven Dribbel en Bambi is de container zelfs al twee maal verwisseld voor een grotere variant. Het voordeel om luiers en incontinentiemateriaal gescheiden in te zamelen is 3-ledig:

* Het is goedkoper (ongeveer 1 euro per volle zak)
* Minder afval in uw container

* U helpt mee aan een beter milieu

Kortom redenen genoeg het gewoon te doen!

Om u nog beter van dienst te kunnen zijn is ook in Middelaar, bij basisschool de Staaij, een container geplaatst. U kunt dus op vier locaties terecht om luiers en incontinentiematerialen in te leveren:


· Milieustraat, Veldweg 1 te Mook (geopend woensdag van 13.00 16.30 uur en zaterdag van

09.00 12.00 uur)

* Kindercentrum Bambi, Kon. Julianastraat 3 Mook (geopend ma t/m vrij van 07.30 tot 18.00 uur)


· Kinderdagverblijf Dribbel, Eikenlaan 4 Molenhoek (geopend ma t/m vrij van 08.00 tot 18.00 uur)


· Basisschool de Staaij (nabij het trafohuisje), Bouwsteeg 1 Middelaar (geopend ma t/m vrij

van 08.00 tot 18.00 uur)

U stopt de luiers in speciale reukvrije witte zakken met roze opdruk die u kunt kopen voor 2,50 per 10 stuks bij de Spar in winkelcentrum Molenhoek en de Plus in winkelcentrum Mook.

.

Vergadering Klankbordgroep Wmo

De Klankbordgroep Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo) vergadert op donderdag 21 juni aanstaande van 9.00 tot 10.30 uur in de raadszaal van het gemeentehuis in Mook. De vergadering is openbaar.

Op de agenda staat onder andere de samenstelling van de nieuwe Wmo-raad, die op 1 juli van start gaat.

Belangstellenden zijn uitgenodigd om de bijeenkomst bij te wonen.

.

SVB gaat regeling mantelzorggelden uitvoeren

De Sociale Verzekeringsbank (SVB) gaat de landelijke regeling voor financiële waardering van mantelzorgers uitvoeren. De regeling gaat met terugwerkende kracht in op 1 april 2007. Eerder was al bekend geworden dat het CIZ een belangrijke rol gaat spelen bij de uitvoering van de regeling.

Bij een indicatie voor extramurale AWBZ-zorg van minstens zes maanden bekijkt het CIZ of de zorgvrager mantelzorg ontvangt. Op basis daarvan vindt rond de Dag van de mantelzorg uitbetaling door de SVB plaats. Het gaat maximaal om een bedrag van 250 per mantelzorger.

De VNG, belangenvereniging van gemeenten, betreurt dat -ondanks de gemeentelijke verantwoordelijkheid voor mantelzorg- gekozen is voor een landelijke regeling. Bovendien laat deze regeling een deel van de mantelzorgers in de kou staan. Wij houden u via deze rubriek op de hoogte van de ontwikkelingen.

..

Burgerjaarverslag 2006

Uitgelicht: Veiligheid in Mook en Middelaar

Tijdens de vergadering van de gemeenteraad op donderdag 14 juni 2007 heeft burgemeester Hanselaar-van Loevezijn het burgerjaarverslag 2006 aangeboden aan de gemeenteraad. In het burgerjaarverslag 2006 is te lezen wat er op allerlei gebied is gebeurd in de gemeente Mook en Middelaar gedurende het jaar 2006. In dit burgerjaarverslag wordt het thema : Veligheid in Mook en Middelaar nader bekeken. In het kader hiervan treft u ook een interview met onze gebiedsmentor, Martien Stoffels, en met onze jongerenwerkster, Tanja Cuppen.

Vanaf heden is het burgerjaarverslag 2006 voor iedere burger van de gemeente Mook en Middelaar gratis verkrijgbaar bij de publieksbalie van het gemeentehuis. Het burgerjaarverslag is uitgebracht op CD-ROM, tevens is het te vinden op onze website www.mookenmiddelaar.nl. Voor degenen die niet beschikken over een computer en/of internet is het burgerjaarverslag in papieren versie te bestellen bij de publieksbalie, telefoonnummer 024-6969111.

..

Nieuwe gemeentegids

Eind december 2007 verschijnt er weer een nieuwe gemeentegids van Mook en Middelaar, uitgegeven door LokaalTotaal/De Telefoongids BV (voorheen Suurland BV).

De nieuwe gemeentegids, bevat ook een telefoongids en een bedrijvengids. Op die manier krijgt de burger de beschikking over alle relevante informatie in één boekwerk.

Het bedrijfsleven heeft de mogelijkheid om in de gemeentegids te adverteren.

LokaalTotaal/De Telefoongids, is momenteel bezig met het benaderen van bedrijven die al in de gemeentegids adverteren.

Staat uw bedrijf er (nog) niet in en wilt u uw onderneming graag promoten via de nieuwe gemeentegids, dan kunt u contact opnemen met LokaalTotaal/De Telefoongids BV

Tel: (040) 264 23 00.