Martini Ziekenhuis geeft garantie op heup- en knieoperatie

19.06.2007 / 11:17 / Rubriek: Binnenland / Organisatie: Martini ziekenhuis

Martini ziekenhuis

http://www.martiniziekenhuis.nl/

PERSBERICHT

Groningen, 19 juni 2007

Martini Ziekenhuis geeft garantie op heup- en knieoperatie

Patiënten van Menzis die voor een heup- of knieprothese naar het Martini Ziekenhuis gaan, krijgen voortaan een garantie zonder voorbehoud. Het Martini Ziekenhuis, marktleider in het Noorden voor het plaatsen van heup- en knieprotheses, sloot afgelopen week met zorgverzekeraar Menzis een overeenkomst voor de operatiegarantie.

Een garantie op de operatie betekent dat mensen die binnen een jaar last krijgen van bijvoorbeeld een wondinfectie of van luxatie snel en kosteloos opnieuw worden geopereerd. ']Wij durven die garantie aan, omdat we in het Martini Ziekenhuis zó schoon opereren, dat wondinfectie na de operatie bij ons nagenoeg niet voorkomt. Zo gebruiken we bij het plaatsen van de prothese cement waaraan antibiotica is toegevoegd. Daarnaast startten we bij orthopedie een aantal jaren geleden al het zogenaamde Doorbraakproject, waarbij we de protocollen rondom de operatie zo hebben aangescherpt dat het aantal wondinfecties is afgenomen tot bijna nul',zegt orthopedisch chirurg Reinoud Brouwer. Het Martini Ziekenhuis stelt geen voorwaarden aan de operatiegarantie. Ook een wondinfectie die opgelopen is buiten het ziekenhuis maar wel problemen geeft met de prothese, valt onder de garantieregeling.

Lange termijn
Ook voor de lange termijn wil het Martini Ziekenhuis deze patiënten garantie bieden. Het ziekenhuis staat klaar om daarover met verzekeraars afspraken te maken. Brouwer: 'We gebruiken degelijke en dure implantaten met een lange levensduur, wat bijvoorbeeld blijkt uit de zogenaamde Zweedse studies. Ook onze eigen wetenschappelijke studie geeft aan dat na 22 jaar 85% van de heuppatiënten geen problemen heeft met hun prothese. 'Begin dit jaar is tussen het Martini Ziekenhuis en Biomet Nederland, leverancier van heup- en knieprotheses, gesproken over het geven van garanties. Het Martini Ziekenhuis is bereid ook voor de langere termijn aantrekkelijke afspraken te maken met verzekeraars.

////einde persbericht////