Gemeente Drechterland

19-6-2007
Kunstroute Drechterland voor ouderen echt 'zomers genieten' Speciaal voor ouderen en mensen met een beperking in Drechterland werd zaterdag 16 juni deze route in aangepaste vorm door een groep enthousiaste vrijwillige chauffeurs gereden.

Er waren dit jaar 17 ouderen uit Drechterland aanwezig bij dit creatieve uitstapje.

Vorig jaar werd dit project âZomers genieten met dorpsgenotenâ voor het eerst aangeboden aan ouderen in Venhuizen. Na de gemeentefusie leek het goed dit mooie initiatief breder te trekken. Dit jaar werden meer chauffeurs geworven en nu kunnen ouderen uit heel Drechterland zich aanmelden. Er blijkt een groeiende behoefte om gedurende de zomermaanden een aantal aansprekende, gezellige activiteiten te organiseren voor mensen die er om een of andere reden in deze periode niet erg de deur uitkomen. De meeste activiteiten liggen immers stil. Vaak zijn kinderen of buren op vakantie, dus is het voor veel ouderen een erg rustige tijd. Iedereen wil wel graag iets om naar uit te kijken op een niet te lange termijn.

De Ouderenbonden in Drechterland, Stichting Welzijn Ouderen West-Friesland /WonenPlus Drechterland organiseren dit project en zorgen gedurende de zomer elke maand één keer een aansprekende gezellige activiteit zodat mensen, ook als ze niet zo goed ter been zijn, er lekker even uit zijn.

Het werd weer een groot succes en de vrijwillige chauffeurs worden bedankt voor hun betrokkenheid en inzet en ook de ateliers die deel uitmaken van de kunstroute hadden naast hun creatieve presentaties overal een gezellig praatje een heerlijk hapje en drankje klaar staan.

Donderdag 26 juli staat een rondje West-Friesland op het programma en donderdag 16 augustus is een verassingsmiddag gepland. Tot een week voor vertrek kunnen deelnemers zich nog opgeven via de Servicepunten van WonenPlus in Hoogkarspel en Venhuizen. Ook chauffeurs zijn nog welkom. De kosten worden minimaal gehouden en de chauffeurs krijgen en vergoeding voor de kilometers.

Zie verder: Stichting Welzijn Ouderen

---