ABU

arbeidsmarktdienstverleners

Nieuw samenwerkingsverband arbeidsmarktdienstverleners (19-6-2007)

Werkgeversorganisaties van arbeidsmarktdienstverleners tekenen op dinsdag 19 juni 2007 een intentieverklaring. De intentieverklaring bekrachtigt de ambitie te komen tot samenwerking. Het samenwerkingsverband heet Partners in Werk en bestaat uit de ABU (Algemene Bond Uitzendondernemingen), de Nederlandse Bond voor Bemiddelings- en Uitzendondernemingen (NBBU), de Vereniging Payroll Ondernemingen (VPO), de vereniging Projectsourcing NL (PNL) en de vereniging Accountforce van financiële dienstverleners (AF).

Arbeidsmarktdienstverlening kent tegenwoordig een gevarieerd dienstenaanbod. Naast uitzenden bestaan gespecialiseerde concepten als detachering, payrolling en projectsourcing met elk een eigen brancheorganisatie. Partners in Werk zorgt voor het elkaar treffen op gemeenschappelijke belangen en het waar nodig voeren van een gemeenschappelijke regie. Verdere groei en innovatie van arbeidsmarktdienstverlening is het doel.

In het samenwerkingsverband gaan de organisaties op arbeidsmarktrelevante onderwerpen informatie en kennis uitwisselen, worden activiteiten en doelen waar nodig op elkaar afgestemd en wordt bij belangrijke zaken zonodig gemeenschappelijk naar buiten toe opgetreden. Partners in Werk sluit deelname van andere partijen niet uit.

Partners in Werk zet zich in voor verbetering van de werking van de arbeidsmarkt, duurzame participatie van werknemers en meer flexibele inzet van arbeid en kennis. Via de betrokken
arbeidsmarktdienstverleners zijn jaarlijks circa 1 miljoen mensen aan het werk.


---

---
Voor meer informatie over dit persbericht kunt u contact opnemen met dhr. R. (Remco) Icke, Hoofd Voorlichting ABU, telefoon: 020 - 655 82 04 of 06 - 22 45 09 22 of via e-mail: icke@abu.nl

Partners:

ABU (Algemene Bond Uitzendondernemingen), voorzitter drs. J.A. (Hans) Kamps. Ruim 350 leden en een vertegenwoordiging van 65% van de markt.

De Nederlandse Bond voor Bemiddelings- en Uitzendondernemingen (NBBU), voorzitter H. (Huib) Groeneveld. Ruim 475 leden vertegenwoordigen 15% van de markt.

De Vereniging Payroll Ondernemingen (VPO), voorzitter P.W.C.(Peter) Feld. 9 leden en een vertegenwoordiging van 60% van de payrollmarkt.

De Vereniging Projectsourcing NL (PNL), voorzitter H. (Hems) Ledeboer. 9 leden en 35% vertegenwoordiging van de markt.

De Vereniging Accountforce van financiële dienstverleners (AF), voorzitter A. (Albert) Almers. 11 leden vertegenwoordigen 15% van de markt.