Politie Rotterdam Rijnmond

Uitgave maandag 18 juni

* VERMISTE DUIKER OVERLEDEN
OOSTVOORNE - De politie stelt een onderzoek in naar de toedracht van het overlijden van een 41-jarige duiker uit Ridderkerk. Het stoffelijk overschot van de man is zondagavond rond half negen door duikers gevonden. Zondagmiddag rond kwart voor twaalf kreeg de politie melding van een vermissing van een duiker. Deze was rond kwart over elf gaan duiken, met een mede duiker, in het Oostvoornse Meer. Beiden waren lid van een duikvereniging. Aangezien de brandweer op dat moment aan het oefenen was in hetzelfde meer, kon direct met het zoeken worden begonnen. Daarbij is ondersteuning verleend door een duikteam van de Douane, de KLPD en het SOAD (Stichting Opsporings Apparatuur Drenkelingen) uit Urk. Rond half negen 's avonds werd de overleden man ter hoogte van Paviljoen De Stormvogel uit het water gehaald. Familie en betrokkenen zijn ter plekke opgevangen door Slachtofferhulp. De duiker is vermoedelijk onwel geworden en daarna verdronken. De politie onderzoekt de toedracht van dit ongeval.


* MAN DRONKEN EN ZONDER RIJBEWIJS ACHTER HET STUUR

ROTTERDAM - Politiepersoneel van district Rotterdam-West hield in de nacht van zaterdag op zondag een 21-jarige man, zonder vaste woon- of verblijfplaats, aan. De man reed, in een Renault Clio, rond kwart voor zes over de Grote Visserijstraat. Hij trok hierbij de aandacht van de politie waarna hij werd staande gehouden. Tijdens de ademtest bleek de man 2.1 promillage alcohol in zijn bloed te hebben. Ook bleek hij niet in het bezit van een rijbewijs. De verdachte werd, na overleg met de Officier van Justitie, in verzekering gesteld.


* VERDACHTEN AANGEHOUDEN NA WONINGINBRAAK

RHOON- Politiemensen hielden zondagavond om zeven uur vier verdachten aan voor woninginbraak. Na een melding dat er werd ingebroken in een woning aan de Oud Rhoonsedijk, stelden politiemensen direct een onderzoek in. Twee inbrekers konden op heterdaad worden aangehouden. Twee anderen waren ervan door gegaan maar zijn korte tijd later, op basis van signalement, aangehouden. De vier verdachten, twee Rotterdammers van 13 en 18 jaar oud, een 16-jarige Amsterdammer en een 24-jarige man uit Den Haag, zijn overgebracht naar een politiebureau, waar ze zijn ingesloten.