Inspectie Verkeer en Waterstaat


19 juni 2007: Een op de drie taxi's voor discovervoer Markelo in overtreding

Bij een controle van de Inspectie Verkeer en Waterstaat op het taxivervoer van bezoekers aan discotheken in het Overijsselse Markelo bleek afgelopen zaterdag 16 juni bijna een derde van de chauffeurs in overtreding.

Overtredingen varieerden van het niet invullen van werkmappen tot het ontbreken van een chauffeurspas of een verlopen APK-keuring. Vier taxi's beschikten niet over de verplichte taxameter. De inspectie onderzoekt bij acht chauffeurs of het taxiwerk in het weekend en andere doordeweekse activiteiten wel in lijn met de voorschriften voor rij- en rusttijden gecombineerd worden.

De inspectie heeft vanwege het verhoogde veiligheidsrisico aangekondigd de controle op het taxivervoer van discogangers dit jaar te gaan intensiveren. Chauffeurs bij dit soort vervoer hebben vaak nog een andere baan of hebben doordeweeks ook al gereden waardoor de rij- en rusttijden niet altijd goed worden nageleefd. Ook worden taxibusjes ingezet die doorgaans alleen vervoer verrichten waarbij een taxameter niet nodig is, bijvoorbeeld als schoolbusje of van en naar sociale werkplaatsen. Voor het vervoer van discogangers is een taxameter echter wel verplicht.

19-6-2007 Inspectie Verkeer en Waterstaat. Privacy statement