Time : 11:39:01
Date : 19 June 2007
Sender Name: ISS nv

ISS gaat voor diversiteit op het werk

"Samen werken, met al onze verschillen", dat is het motto van Kris Cloots, algemeen directeur van ISS België en Luxemburg.

ISS stelt zo'n 12.000 mensen tewerk, uit verschillende milieus. Mannen en vrouwen met eigen tradities, ambities, overtuigingen, persoonlijkheden en andere waarden, zij doen de ISS-motor draaien, elke dag opnieuw. "Bij ISS werken meer dan 85 verschillende nationaliteiten! Daarmee zijn we één van de grootste multiculturele bedrijven van België", legt Kris Cloots uit en hij voegt meteen toe: "Openstaan voor diversiteit, dat is meer dan openstaan voor raciale verschillen. Dat is ook openstaan voor verschillen in geslacht, godsdienst, karakter, sociaal milieu, opleidingsniveau, intellectuele en fysieke capaciteiten ... Dit alles maakt dat wij allemaal anders en tegelijk ook uniek zijn."

Werken in een bedrijf als ISS, dat is dus blijk geven van veel verdraagzaamheid ten opzichte van anderen, op alle vlakken. Diversiteit respecteren en doen aanvaarden, dat is wat Kris Cloots wil en daarom heeft hij Divers'ISS opgestart, een project met een menselijk karakter waarbij alle medewerkers van ISS een gemeenschappelijk ethisch charter onderschrijven met 12 fundamentele waarden: acceptatie, betrokkenheid, duidelijkheid, eerlijkheid, groei, macht, ondersteuning, teamgeest, verantwoordelijkheid, vertrouwen, vrijheid en zekerheid.

Elk jaar, op 20 juni, zet ISS alle medewerkers in de bloemetjes om hen te bedanken voor hun toewijding en engagement voor het succes van het bedrijf. Kris Cloots heeft deze speciale dag aangegrepen om zijn verbintenis voor Divers'ISS officieel bekend te maken. Op 20 juni krijgt elke medewerker een brief in de bus met daarin een interview van Kris Cloots in de vorm van een dvd, beschikbaar in 4 talen (Nederlands, Frans, Engels en Arabisch). De algemeen directeur legt uit wat deze 12 waarden precies inhouden en wat hij van alle ISS-medewerkers verwacht. Er werd ook een viertalige website gecreëerd die op 20 juni online gaat: www.diversiss.be.

Het project Divers'ISS werd enkele maanden geleden al gelanceerd, eerst bij het top management en later bij het middle management. De verantwoordelijken hebben opleidingen gevolgd bij een coach, Marc Van de Meersch, die gespecialiseerd is in "people managed by values". "Nu krijgt dit project dus concreet vorm en elke medewerker, op elk niveau, mag zijn steentje bijdragen. Het is de bedoeling om conflicten en frustraties uit de wereld te helpen zodat elke medewerker zich goed voelt en zijn plaats vindt binnen het bedrijf", verduidelijkt Kris Cloots.

Concreet wordt er met het management van elke afdeling een "eigen ethisch charter" rond een aantal basiswaarden opgemaakt. Na een kick-off-meeting krijgen de deelnemers een opleiding "factueel denken", vervolgens is er een individueel gesprek met de projectcoördinator, dan volgen er groepsdiscussies en ten slotte wordt er met het afdelingshoofd samengewerkt om tot het afdelingscharter te komen. De algemeen directeur krijgt een feedback over het afdelingscharter. De charters van al deze afdelingen worden samengebundeld om aldus te komen tot het ethisch charter van ISS.

Vervolgens wordt dit laatst ethisch charter gecommuniceerd aan alle medewerkers van ISS.

De opleidingen en discussies maken een integraal deel uit van het project en hebben tot doel een groot draagvlak voor het ethisch charter te creëren.

Daarna gaat men via een opvolgingssysteem en "systeembewakers" ervoor zorgen dat het charter een correcte toepassing krijgt.

Het is duidelijk dat de mensen die zullen zorgen voor de correcte toepassing van het charter eveneens een passende opleiding tot "systeembewaker" moeten genoten hebben, waarin zij zullen doordrongen worden van de filosofie achter het systeem.

Het project Divers'ISS werd mede mogelijk gemaakt dankzij de steun van het Europees Sociaal Fonds.

ISS België in 2006, dat zijn:

- 516 actieve bedienden, van wie 50,78% vrouwen
- 9967 actieve arbeiders, van wie 67,17% vrouwen
- 46,45% personeelsleden tussen 21 en 40 jaar

- 49,37% personeelsleden tussen 41 en 61 jaar

- 85 verschillende nationaliteiten

- 32,74% buitenlanders

- 25.874 opleidingsuren gevolgd door de werknemers

Over ISS ...

ISS Belux behoort tot de Deense groep ISS A/S die Integrated Facility Services aanbiedt in 4 domeinen:
Property Services - Office Support - Cleaning - Catering De groep ISS is de belangrijkste leverancier van "facilitaire diensten" in België. Ze telt 12.000 medewerkers en bijkantoren in Anderlecht, Beringen, Destelbergen, Floreffe, Groot-Bijgaarden, Halle, Heverlee, Houthalen, Luik, Tienen, Vilvoorde, Wilrijk, Zolder, Zwijndrecht en Estaimpuis.

In 2006 realiseerde ISS Belux een omzet van 339 miljoen euro. De Deense ISS-groep, die meer dan 410.000 mensen tewerkstelt in 50 landen, mocht in 2006 een totale omzet van 7.5 miljard euro noteren.

Voor bijkomende informatie betreffende deze mededeling kunt u steeds bij ons terecht. Gelieve te mailen naar:
walter.kestens@be.issworld.com of surf naar www.iss.be.

URL: http://www.iss.be