Politie Rotterdam Rijnmond

Uitgave dinsdag 19 juni

* OVERVAL OP SCHOENENZAAK; GETUIGENOPROEP

ROTTERDAM-CENTRUM - Politiepersoneel van het district Rotterdam-Centrum stelt een nader onderzoek in naar een overval die maandagmorgen plaatsvond. Rond negen uur bedreigden drie mannen het personeel van een schoenenzaak aan het Binnenwegplein om het moment dat de winkel werd betreden. Onder bedreiging van een vuurwapen werd geld meegenomen waarna het drietal wegrende in de richting van de Westblaak. Gealarmeerd politiepersoneel stelde direct in de omgeving, echter zonder restultaat. Mocht u getuige zijn geweest van deze overval of over informatie beschikken die kan leiden tot de aanhouding van de drie overvallers neemt u dan contact op met de politie via telefoonnummer 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem, 0800-7000.


* RIJBEWIJS KWIJT NA VEEL TE HARD
ROTTERDAM-BOTLEK- Een 49-jarige automobilist uit Dordrecht raakte in de nacht van maandag op dinsdag zijn rijbewijs kwijt. De man reed 162 km/u op de rijksweg A15, waar 100 de maximumsnelheid is, toen politiemensen hem zagen rijden. Hij werd langs de kant van de weg gezet en moest zijn rijbewijs inleveren.


* BRAND IN WONING
ROTTERDAM - In een pand aan de Heemraadssingel brak maandagmiddag rond half vier brand uit. Door vermoedelijk kortsluiting in de meterkast ontstond in de woning brand waardoor een sterke rookontwikkeling plaatsvond. De 56-jarige bewoonster bleef ongedeerd. Uit voorzorg werden de bewoners van de belendende panden korte tijd geevacueerd. De brandweer was de brand snel meester waarna Salvage voor de verdere afhandeling zorgde.


* RIJBEWIJS KWIJT NA VEEL TE HARD RIJDEN
STELLENDAM- Politiemensen hielden maandagavond een motorrijder staande, die veel te hard reed. Rond acht uur reed een 33-jarige motorrijder uit Middelharnis op de Plaatweg met een snelheid van 139 km/u, waar 60 de maximum toegestane snelheid is. Zijn rijbewijs is ingevorderd.


* VERKEERSCONTROLE GEHOUDEN
ROTTERDAM - Politiepersoneel van district Feijenoord-Ridderster hield maandagmiddag een verkeerscontrole op de Marathonweg. Tussen half twee en half vier kregen 17 automobiisten een bekeuring voor het overschrijden van de maximumsnelheid. Eén bestuurder werd bekeurd omdat hij een stopteken negeerde en een Poolse automobilist liet een voetganger niet voorgaan op een voetgangersoversteekplaats. Hier kreeg hij een bekeuring van 140 euro voor, die hij direct betaalde.


* VERKEERSCONTROLE GEHOUDEN
SCHIEDAM - Om de verkeersveiligheid te vergroten werd door politiepersoneel maandagmiddag een verkeerscontrole gehouden. Tussen twee en kwart over drie werd op de Broersvest gecontroleerd. In totaal kregen 19 automobilisten een bekeuring. Vijftien voor het niet dragen van de autogordel, drie voor het niet handsfree bellen en één voor losse lading op een aanhangwagen.


* POLITIE HOUDT VERKEERSCONTROLE
BRIELLE- Politiemensen hielden maandagochtend een snelheidscontrole op de Schrijversdijk. Tussen half acht en half tien werden in beide richtingen alle passanten gecontroleerd. Van de 1356 passanten reden er 85 te hard. Hoogst gemeten snelheid was 74 km/u, waar 50 de maximum snelheid is. Betrokkenen kregen een bekeuring.


* HELER AANGEHOUDEN
ROTTERDAM-ZUID / WAALHAVEN - De politie heeft een man aangehouden die allerlei electrische apparatuur en koper bij zich had. Maandagochtend rond kwart voor elf kreeg de politie melding van een mogelijke inbraak heterdaad in een pand aan de Kesterenstraat. Agenten zagen in een portiersloge een man die diverse electrische gereedschappen en koperdraad bij zich had. De verdachte had geen identiteitsbewijs bij zich. Agenten hielden de 40-jarige Rotterdammer aan voor heling en brachten hem over naar een politiebureau waar hij werd ingesloten voor nader voor nader onderzoek naar de toedracht.


* AANRIJDING MET LETSEL
ROTTERDAM-BLIJDORPSEPOLDER- Op de kruising Stadhoudersweg met de Abraham van Stolkweg ontstond maandagmiddag rond kwart over twee een aanrijding tussen een vrachtwagen en een bestelbusje. Rond twee uur reed de 19-jarige vrachtwagenchauffeur uit Usquert vanaf de Stadhoudersweg en wilde linksaf de Abraham van Stolkweg in. De bestuurder van het busje, een 34-jarige man uit Krimpen aan de Lek, wilde vanaf het Kleinpolderplen de Stadhoudersweg oprijden, toen de aanrijding ontstond. De vrachtwagenchauffeur heeft vermoedelijk na een groen verkeerslicht een volgend verkeerslicht, wat op rood stond, over het hoofd gezien. De man uit Krimpen aan de Lek is door de brandweer uit zijn voertuig gehaald en door ambulancepersoneel overgebracht naar het Erasmus MC. Hij mocht later op de dag het ziekenhuis verlaten.


* OVERVAL OP SUPERMARKT
ROTTERDAM - Politiepersoneel van district Zuid stelt een nader onderzoek in naar een gewapende overval op een supermarkt aan Plein 1953. Maandagavond, rond kwart over zeven, overvielen vier mannen de winkel. Het viertal was voorzien van een mes een een op een vuurwapen gelijkend voorwerp. Eén van hen droeg een bivakmuts. Het gezicht van de overigen was bedekt met een capuchon of kraag. Onder bedreiging werd het aanwezige personeel gedwongen diverse kassa-lades af te geven, waarna het viertal ervandoor ging. Twee medewerkers zetten de achtervolging in waarna op hen, met vermoedelijk een gas-alarmpistool, werd geschoten. Hierop staakten zij de achtervolging. Niemand raakte tijdens de overval of achtervolging gewond.
Gewaarschuwd politiepersoneel stelde hierop direct een onderzoek in de omgeving in. Dit leidde niet tot aanhoudingen. In de loop van dinsdag wordt door politiepersoneel een uitgebreid buurtonderzoek gehouden. Mocht u over informatie beschikken en bent u nog niet benaderd, neemt u dan contact op met de politie van het wijkteam Slinge via telefoonnummer 0900-8844 (lokaal tarief). U kunt ook anoniem melden via Meld Misdaad Anoniem 0800-7000.


* AUTO KWIJT NA RIJDEN ZONDER RIJBEWIJS
CAPELLE AAN DEN IJSSEL - De politie heeft van een automobiliste de auto in beslag genomen nadat ze gereden had zonder rijbewijs. Maandagmiddag rond drie uur controleerden surveillerende agenten op de Capelseweg een automobilist. Na het opvragen van de persoonsgegevens, bleek dat de 25-jarige vrouw uit Capelle aan den IJssel geen rijbewijs had. Aangezien de vrouw voor de derde keer werd gecontroleerd zonder de vereiste papieren, namen de politiemensen haar auto in beslag. Daarnaast kreeg haar passagier een bekeuring voor het niet-dragen van een autogordel.


* JONGEREN VERDACHT VAN BRANDSTICHTING
ROTTERDAM-OOST - De politie heeft drie jongeren aangehouden die worden verdacht van brandstichting.
Maandagavond rond negen uur kreeg de politie melding dat er op de Kosboulevard een graafmachine in brand stond. Oplettende getuigen hadden aan agenten verteld dat er drie jongens waren weggerend. Toen agenten bij de brand een onderzoek in stelden, zagen zij op grote afstand drie jongeren kijken naar de brand. Toen ze doorhadden dat zij door politiemensen waren gezien, liepen zij weg in de richting van de Wollefoppenweg. Agenten achtervolgden de verdachten, hielden hen aan en brachten de Rotterdammers in de leeftijd van 15, 16 en 17 jaar over naar een politiebureau waar ze werden ingesloten voor nader onderzoek. Politiepersoneel bracht de ouders van de jongeren op de hoogte.


* TWINTIG BEKEURINGEN TIJDENS BURGERSURVEILLANCE

ROTTERDAM - Politiepersoneel van de Verkeerspolitie hield maandagmorgen en - middag, in burger gekleed, een verkeerssurveillance op diverse auto- en snelwegen in de regio. Hierbij zijn 20 automobilisten bekeurd. Van één werd direct het rijbewijs ingevorderd omdat hij de maximumsnelheid met 56 km/uur overschreed. Verder werd ondermeer bekeurd voor het overschrijden van de maximumsnelheid bij wegwerkzaamheden, het geen richting geven tijdens het wisselen van rijstrook, het kleven, het rijden zonder autogordel, het niet stoppen voor het rode verkeerslicht en het hebben van een onjuiste kentekenplaat op een aanhangwagen.


* VROUW AANGEHOUDEN NA MISHANDELING
ROTTERDAM-HILLEGERSBERG- Politiemensen hielden maandagavond een vrouw aan, nadat zij een RET-controleur had geslagen. Rond acht uur was er in een tram die reed op de Kleiweg onenigheid ontstaan, waarbij een 34-jarige Rotterdamse vrouw een 25-jarige RET-controleur uit Barendrecht had geslagen. Politiemensen hielden de vrouw aan en brachten haar naar een politiebureau. De vrouw zal zich te zijner tijd voor de rechter moeten verantwoorden.


* VERKEERSCONTROLES GEHOUDEN
VLAARDINGEN/MAASSLUIS - Politiepersoneel hield op de Holysingel en de kruising met de A20 een roodlichtcontrole. Hierbij kregen maandagmorgen tussen acht en negen uur, 10 automobilisten een bekeuring omdat ze het rode verkeerslicht negeerden. Op de Industrieweg zijn maandagmorgen twee automobilisten bekeurd omdat ze geen autogordel droegen.