Ingezonden persbericht


Tilburgse stichting zoekt Runners4Kenya onder Ten Miles deelnemers

Lorna Kiplagat en Greg van Hest ambassadeurs voor Runners4Kenya project tijdens Tilburg Ten Miles 2007

Lornah Kiplagat en Greg van Hest hebben zich belangeloos opgeworpen als ambassadeurs voor het project Runners4Kenya. Het project heeft als doel om de eerste vakschool in West Kenia te bouwen en in te richten. Ook de Tilburgse atletiekclub Road Runners doet mee met het project. Initiatiefnemer Stichting Elimu Mount Elgon hoopt met Runners4Kenya 10.000 euro op te halen, zodat de nieuwe ambachtschool het komende schooljaar haar eerste 100 leerlingen kan verwelkomen.

Lornah Kiplagat (wereldkampioen cross 2007 en geboren in Kenia) loopt dit jaar niet mee met de Tilburg Ten Miles vanwege haar voorbereiding op de Wereldkampioenschappen in Osaka. Lornah ondersteunt diverse onderwijsprojecten voor meisjes in Kenia en steunt daarom ook het project Runners4Kenya. Op de site van Runners4Kenya roept zij de lopers op om de kinderen van Mount Elgon te steunen. Olympisch marathonloper en Tilburger Greg van Hest doet dit jaar wel mee met de Tilburg Ten Miles. Ook hij hoopt dat veel lopers zich ook inzetten voor het sportieve doel van Runners4Kenya.

Iedereen die meedoet met de Tilburg Ten Miles 2007 kan zich via www.Runners4Kenya.org aanmelden voor het project. Lopers wordt gevraagd om onder familie, vrienden en collega's sponsors te zoeken. Voor elke 35 euro die de stichting aan sponsorgelden ontvangt, kan een leerling een jaar lang naar school. De opleidingen tot ambachten zoals monteur, timmerman en kok duren twee jaar. Voor duizenden kinderen in West Kenia betekent een ambacht leren simpelweg een betere toekomst. Inmiddels wordt druk gebouwd in Kenia, dankzij eerdere giften zijn de eerste lokalen klaar. De opbrengst van de Tilburg Ten Miles moet zorgen voor lesmaterialen, docenten, studieboeken en schoolmeubilair. De opbrengst van het project Runners4Kenya wordt verdubbeld door stichting Wilde Ganzen.

Al eerder organiseerde Elimu inzamelingsacties. Een groots Charity Dinner bracht met de steun van Wilde Ganzen en NCDO 43.000 euro op. Met de opbrengst daarvan wordt in Kenia een nieuwe voortgezet onderwijs school gebouwd.

Noot voor de redactie.

Ingezonden persbericht