Gemeente Harenkarspel


19-06-2007
Koninklijke Onderscheiding voor Adriaan Klaver

De heer Klaver is benoemd tot lid in de Orde van Oranje-Nassau. Hij ontving de onderscheiding uit handen van burgemeester E. Brommet van Harenkarspel. De uitreiking vond om 20.15 uur plaats in De Bongerd, aan de Bongerdlaan 3 in Tuitjenhorn tijdens zijn afscheidsreceptie van Brandweer Harenkarspel.

De heer Klaver is een zeer toegewijd brandweerman. Gedurende 25 jaar, vanaf 20 april 1982 tot 1 mei 2007, heeft hij zich ingespannen voor de veiligheid van zijn plaatsgenoten. Vanaf 1982 heeft de Adriaan Klaver meerdere brandweeropleidingen gevolgd. In juni 1983 voltooide hij de opleiding tot Brandwacht 2e klasse. In mei 1994 werd hij na voltooide opleiding bevorderd tot Onderbrandmeester, in 1996 gevolgd door Brandmeester. In 2003 behaalde hij het diploma Brandweerchauffeur Zwaar.

In oktober 2000 is de heer Klaver benoemd tot commandant van de post Dirkshorn. Hij leidde met enthousiasme en plezier zijn team, waarbij hij dienstverlening naar de burgers van Harenkarspel hoog in het vaandel had staan. Als hobby hield hij tevens de archieven van de brandweer nauwkeurig bij. Hierdoor is veel naslagwerk en informatie beschikbaar, vaak waardevol voor nieuwe leden van de brandweer.

Daarnaast is Klaver bestuurslid bij Expo-Creatief in Dirkshorn. Vanaf 1995 tot heden draagt hij bij aan het stimuleren van huisvlijt door het organiseren van tentoonstellingen. De activiteiten van de heer Klaver kenmerken zich door zijn betrokkenheid, gedrevenheid en verantwoordelijkheidsgevoel. Op zijn verzoek heeft de brandweer hem per 1 mei 2007 eervol ontslag verleend