Gemeente Epe


Inspraak beleidsnota gezondheidsbeleid: "Gezond Epe"

De gezondheidstoestand van mensen bepaalt in belangrijke mate de kwaliteit van leven. Hoe gelukkig men is, is vaak afhankelijk van hoe gezond men is. Daarnaast is gezondheid niet alleen van bijzondere waarde voor het individu, maar ook voor de maatschappij. De volksgezondheid bepaalt de vitaliteit en veerkracht van onze samenleving. Werken aan gezondheid is een wezenlijke taak van de overheid. Niet het behandelen van ziekten staat voorop, maar het bevorderen van de gezondheid.

Nieuwe nota
Sinds 2003 zijn gemeenten verplicht om eens in de vier jaar een nota lokaal gezondheidsbeleid te realiseren. Het is nu tijd voor de nieuwe beleidsnota voor de periode 2008-2011. Net zoals in de vorige nota wordt weer aandacht besteed aan preventie, zorg en integrale aanpak. De nieuwe nota wordt daarmee een vervolg op de nota die dateert uit 2004 en bouwt hierop voort. Hierdoor ontstaat een doorgaande lijn in het Eper gezondheidsbeleid en wordt gewerkt aan een gezond Epe!

Reageren
U kunt uw opmerkingen ten aanzien van conceptnota tussen 20 juni tot en met 1 augustus 2007 bij het college van b en w indienen, Postbus 600, 8160 AP Epe. Daarnaast heeft u de mogelijkheid te reageren via e-mailadres gemeente.epe@epe.nl. De nota ligt gedurende bovengenoemde periode ook ter inzage bij de Publieksbalie in het gemeentehuis te Epe op werkdagen van 08.00 tot 12.30 uur en in de gemeentelijke hulpsecretarie in dorpscentrum "De Wieken" te Vaassen op dinsdag- en donderdagmiddag van 13.00 tot 15.30 uur.