Politie Zeeland


---


W-2046-2007 Motorrijder moet rijbewijs inleveren, Oost-Souburg
De politie heeft maandagavond het rijbewijs ingevorderd van een 19-jarige motorrijder uit Oost-Souburg.
Rond 20.00 uur reed hij met een snelheid van 111 km over de Burgemeester Stemerdinglaan waar ter plaatse echter 50 km is toegestaan. De motorrijder werd aan de kant gezet waarna zijn rijbewijs werd ingevorderd.

Z-2047-2007 Rijden onder invloed, Aardenburg
Op de Draaibrugseweg is vannacht rond 00.40 uur een 39-jarige automobilist uit de gemeente Sluis betrapt op rijden onder invloed van alcohol.
Uit de blaastest bleek dat hij ruim 3 maal de toegestane hoeveelheid had gedronken. Tegen hem werd proces-verbaal opgemaakt en zijn rijbewijs is hij kwijt.

O-2048-2007 Diefstal buitenboordmotor, Poortvliet
In de nacht van maandag op dinsdag is uit de haven van Poortvliet een buitenboordmotor gestolen.
De buitenboordmotor, een zgn langstaart motor van het type Yamaha, zat bevestigd met een slot aan een visboot. De waarde bedraagt enkele honderden euro's.

W-2049-2007 Babbeltruc, Middelburg
Een bejaarde vrouw uit Middelburg is maandagmiddag het slachtoffer geworden van een babbeltruc.
Omstreeks 13.15 uur werd er bij haar woning aan de Willem Barentszoonstraat aangebeld. Voor de deur stond een ongeveer 18-jarige jongeman met een donkere huidskleur en rastakrullen, die zich voordeed als een medewerker van de thuiszorg. Met een smoes kwam hij de woning binnen en hield de vrouw aan de praat. Even later verliet hij haar woning en ontdekte de bejaarde vrouw dat haar portemonnee was weggenomen.

---- --