Politie Twente

Persberichten Politie Twente 19 juni 2007

Jongens treiteren politie uit verveling

Almelo

Op maandag 18 juni heeft de politie omstreeks 23.00 uur twee jongens uit Almelo aangehouden voor het hinderlijk ophouden rondom het politiebureau aan het Baken in Almelo.

Het tweetal, beide 17 jaar en afkomstig uit Almelo, hadden al de hele avond vanaf de poort van het politiebureau uitdagend gedrag vertoond richting politieagenten. Ondanks herhaalde waarschuwingen gingen beiden door met hun treiterijen. Toen agenten de jongens wederom op hun gedrag wilden aanspreken, gingen de beiden er als een haas vandoor. Eén 17-jarige kon even verderop in de straat worden aangehouden en de andere 17-jarige kort daarna op het Marktplein. Na verhoor werden de jongens overgedragen aan hun ouders. Ze verklaarden regelmatig de politie te pesten omdat ze zich verveelden. Proces-verbaal ter zake de A.P.V van de Gemeente Almelo met betrekking tot het hinderlijk ophouden wordt opgemaakt. (07-080077)

Dronken bromfietser gewond na aanrijding

Enschede

Een 44-jarige Enschedeër is op maandag 18 juni gewond geraakt nadat hij op de Waalstraat in Enschede met zijn bromfiets onderuit ging.

De 44-jarige reed omstreeks 20.30 uur op de Waalstraat toen hij opeens uitgleed met zijn bromfiets en ten val kwam. Agenten die ter plaatse kwamen, roken bij de man een sterke alcohollucht. Hij werd aangehouden en meegenomen naar het bureau. Daar blies hij 1,98 promille op de ademanalyse. Het rijbewijs van de Enschedeër was al ingevorderd omdat hij een recidivist bleek te zijn. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt. (07-080023)

Hengelose vermoedelijk verkracht

Hengelo

Een 38-jarige Hengelose is in de nacht van maandag 18 op dinsdag 19 juni vermoedelijk verkracht aan de Watertorenlaan in haar woonplaats.

Even na middernacht meldde een 48-jarige Hengeloer dat zijn vriendin nog niet thuis was en hij een en ander niet vertrouwde. Zijn vriendin, de 38-jarige Hengelose, was eerder die avond vertrokken met haar rode Opel Astra. Politiemensen gingen op onderzoek uit en troffen dinsdagmorgen rond 00.30 uur deze auto op de Watertorenlaan in Hengelo aan. Naast de auto werd de 38-jarige aangetroffen. Zij is vermoedelijk daar ter plaatse verkracht. Met een ambulance is het slachtoffer overgebracht naar het ziekenhuis. Zij kan zich op dit moment nog weinig van het voorval herinneren. Wel kon ze een mogelijk signalement geven van de vermoedelijke verkrachter. Het gaat hierbij om een donkergetinte man van ongeveer 1.75 - 1.80 meter lang. De man heeft een opvallend brede neus en droeg een spijkerbroek en een donkere jas. Hij is waarschijnlijk daarna weggereden op een fiets in de richting van de Kuipersdijk.

De politie is onmiddellijk met een onderzoek gestart maar is uiteraard op zoek naar mogelijke getuigen van dit voorval. Zij worden verzocht contact op te nemen met de afdeling Jeugd en Zedenzaken op het bureau van de Politie Twente in Hengelo, via 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem, 0800-7000. (07-080094)

Nancy Hanterink: 053-4555588

---- --