Politie Limburg-Zuid

Datum dinsdag 19 juni 2007

Voerendaal; trimmer mishandeld door inzittende auto

Maandagavond raakte een 52-jarige trimmer gewond toen hij op de Vrakelbergerweg in Voerendaal door drie inzittenden van een auto werd mishandeld.

Het slachtoffer liep diverse kneuzingen op en moest zich in het Heerlens ziekenhuis aan zijn verwondingen laten behandelen

Het slachtoffer was omstreeks 20.30 uur aan het hardlopen (trimmen) en liep daarbij aan de linker zijde van de weg, toen hem op zeker moment een auto tegemoet kwam, die volgens hem met zeer hoge snelheid reed. Als schrikreactie stak de man een hand omhoog. Even later hoorde hij achter zich piepende banden van een auto die remde. Vervolgens zag hij dat de bestuurder van de auto, die hem zojuist met hoge snelheid tegemoet kwam, was gekeerd en naar hem toe kwam gereden. Nadat er drie mannen uit de auto waren gestapt, sloeg één van hen de trimmer meteen in de zijn gezicht., waardoor deze kwam te vallen. Hierna werd het slachtoffer door het drietal meerdere malen geschopt.

Toen er op zeker moment een auto kwam aangereden, gingen de drie belagers ervandoor.

De getuige heeft zich meteen over het slachtoffer ontfermd en is met hem naar het ziekenhuis gereden.

De politie, die over aanwijzingen beschikt in de richting van de vermoedelijke daders, is een onderzoek gestart naar deze vorm van openlijke geweldpleging.

Maastricht; aanhangwagen en metaal gestolen

Onbekenden hebben het afgelopen weekeinde een partij lood en zink gestolen vanaf een terrein van een bedrijf aan de Karveelweg in Maastricht.

De dieven maakten een gat in het hekwerk en ruimden eerst een aanhangwagen leeg, die geladen met dakpannen op het terrein stond. Deze aanhangwagen werd door de dieven gebruikt om de partij lood en zink te vervoeren.

De aanhangwagen werd later leeg teruggevonden op de Oude Steeg in Meerssen.

De politie stelt een onderzoek in.

Internet www.politie.nl
E-mail communicatie@limburg-zuid.politie.nl
Telefoon 043 400 6616

---- --