Ingezonden persbericht


Windows® Vista & SafeSign Identity Client vergroten het gebruik van smartcards


- SafeSign Identity Client van A.E.T. Europe B.V. gekwalificeerd voor Windows® Vista -

Arnhem, 19 juni 2007 - A.E.T. Europe B.V.'s (AET) sterke authenticatie oplossing SafeSign Identity Client (IC) is één van de eerste middleware oplossingen voor smartcards en USB tokens welke voldoen aan de kwaliteitseisen van Microsoft's Smart Card Certification Center voor Windows Vista, gevestigd in Ierland. SafeSign Identity Client middleware levert sterke authenticatie met meer dan 70 smartcards en USB tokens van meer dan 10 verschillende fabrikanten. Hierdoor behoort AET tot de wereldwijde markt- en technologieleiders als het gaat om middleware voor cryptographische tokens. Het officieel ondersteunen van Microsoft Windows® Vista is een logische stap tot behoud van deze unieke positie, waarmee nog grootschaliger gebruik van smartcards mogelijk wordt gemaakt.

De SafeSign IC Card Module applet voor Windows XP, 2003 en Vista voldoet aan de kwaliteitscriteria voor Microsoft's pilot certificeringsprogramma voor smart card minidrivers. Hiermee is de integratie met de Microsoft® Smart Card Base Cryptographic Service Provider (CSP) of Crypto Next Generation (CNP) Key Storage Provider (KSP) een feit.

Oplossingen met SafeSign Identity Client worden tegenwoordig gebruikt om eenvoudig en schaalbaar sterke authenticatie, dataversleuteling, digitale handtekeningen, single sign-on en harddisk encryptie uit te rollen. Dit zijn allemaal onmisbare functies voor zakelijke Windows® Vista gebruikers, die daarom een solide en gecertificeerde softwareoplossing eisen van een fabrikant met een goede reputatie op dat gebied.

"Microsoft heeft in o.a. Windows Vista een verbeterde architectuur voor certificaten doorgevoerd", aldus Jan Rochat, Chief Technology Officer van A.E.T. Europe B.V. "De SafeSign IC Card Module Applet is een minidriver die volledig door Microsoft is getest en die deze nieuwe architectuur maximaal ondersteunt. De SafeSign IC Card Module Applet is gebaseerd op de Standaard SafeSign IC Applet en biedt hierdoor maximale integratie in het totale SafeSign Identity Client product".

Deze eerste certificering is gedaan op basis van de G&D Sm@rtCafe Expert 64K smart card en in samenwerking met Giesecke & Devrient. Zij gebruiken SafeSign Identity Client als onderdeel van de StarSign product serie. Diverse andere kaarten zullen volgen, waaronder de JCOP41 Java Card(TM).

Over AET

De Nederlandse onderneming A.E.T. Europe B.V. (AET), gevestigd in Arnhem en opgericht in 1998, richt zich op IT security. AET biedt haar klanten ingenieuze oplossingen gebaseerd op wereldwijd geaccepteerde standaarden voor e-commerce en informatiebeveiliging.

AET is zeer succesvol met de ontwikkeling van middleware voor smart cards en USB tokens met haar SafeSign Identity Client. Een andere bestseller van AET is BlueX Digital ID Management. Dit bekende en zeer flexibele systeem ondersteunt de vereenvoudiging en automatisering van individuele stappen in het digitale ID management proces.

Voor meer informatie ga naar http:// www.aeteurope.com.

Kind Regards,

Ir Barbara Greuter
Marketing Manager

A.E.T. Europe B.V.

Office +31 26 365 35 49
Fax +31 26 365 33 51
Mobile +31 63 890 60 30
Email barbara@aeteurope.nl URL www.aeteurope.nl