ABVAKABO FNV

Symposium Werkdruk te lijf groot succes

Met 180 deelnemers was het eerste symposium `Werkdruk te lijf' een groot succes. Uit alle delen van het land, uit vele organisaties en uit diverse beroepsgroepen kwamen werknemers naar de door ABVAKABO FNV georganiseerde dag.

Doel van de dag - voor deelnemers en ABVAKABO FNV - was werkdruk erkennen, herkennen en aanpakken. Met vijf verschillende workshops werden deelnemers gemotiveerd om praktisch met werkdruk aan de slag te gaan. Er was veel belangstelling voor de workshops `Spelen met werkdruk'. Daarnaast waren er workshops over timemanagement, assertief communiceren, or's en werkdruk en kwalitatieve werkdruk. Reacties waren heel positief.

Tijdens het symposium is het nieuwe werkdrukspel `Spelen met werkdruk' gepresenteerd. "Eigenlijk is dit een `primair preventief preventieintrument' maar dat klinkt zo zwaar", aldus ontwikkelaar Ingrid van der Wal: "elke werknemer heeft te maken met werkdruk. Dat is vaak positieve werkdruk, soms negatieve. Met het werkdrukspel willen we werkdruk bespreekbaar maken en voorkomen dat werkdruk uit de hand loopt."Spelen met Werkdruk is uitvoerig gepretest en tijdens een workshop gebruikt. De reacties zijn unaniem positief.

"Dit symposium vraagt om een vervolg en ik wil er alles aan doen om het komend jaar weer te organiseren", stelt organisator Van der Wal: "natuurlijk staan we ondertussen niet stil. Op vele fronten zijn we bezig met werkdruk. Bijvoorbeeld in ondernemingsraden en aan de overlegtafels met werkgevers. En natuurlijk gaan we binnenkort het werkdrukspel op de werkvloer introduceren."

Op www.werkdruktelijf.nl vindt u meer informatie over ABVAKABO FNV en werkdruk. Bovendien kunt u daar het Spelen met Werkdruk bestellen.