Gemeente Vlaardingen


Partnerstad 750 jaar

19 juni 2007

Bij ons duurt het nog 16 jaar, maar onze partnerstad Moravská Trebová vierde al afgelopen weekend zijn 750-jarig bestaan. Een groot volksfeest met veel muziek, voor de bewoners, de regio en de partnersteden. Vlaardingen was er natuurlijk ook bij.

En mede dankzij de Vlaardingse middenstand hebben we behoorlijk bijgedragen aan de feeststemming; Raymond en Wendy Herweijer hebben maar liefst 1400 ijzerkoekjes staan bakken, Arie Hoogendam & Zeevishandel Smit zorgden voor de haring, Party Eiland had De Mikkies 2500 ballonen meegegeven, het Scheele Hoekje had gezorgd voor 8000 suikerzakjes, en de Rabobank voor 600 wielrennerstasjes. Het geheel werd vervoerd in een aanhanger van Van der Kooij.

Het shantykoor de Vlaardingese Muiters heeft veel en vaak gezongen, met als hoogtepunt een uitvoering voor de Tsjechische president Václav Klaus: een belevenis om nooit te vergeten.

Het college van B&W werd vertegenwoordigd door burgemeester Bruinsma en (toen nog) wethouder Van der Velde. De burgemeester bood als cadeau een vlag aan, samengesteld uit de vlaggen van de twee partnersteden.