Menzis: klant centraal bij zorgvernieuwing

19.06.2007 / 13:35 / Rubriek: Binnenland / Organisatie: Menzis

Menzis

Menzis zorg en inkomen handhaaft met 1,95 miljoen verzekerden haar vierde positie in de markt van zorgverzekeringen. 2006 is financieel stabiel verlopen met een beperkt negatief resultaat van 3,8 miljoen euro. Menzis heeft afscheid genomen van de klanten die verzekerd waren via een volmacht. Menzis stelt direct contact met haar klanten voorop, zodat er bij de zorginkoop goed rekening kan worden gehouden met hun wensen en behoeften.

Roger van Boxtel, voorzitter Raad van Bestuur van Menzis: 'We werken samen met zorgverleners aan zorgvernieuwing om zo een persoonlijke relatie met onze klanten te optimaliseren. We luisteren hiervoor naar onze klanten en spelen zo veel mogelijk in op hun wensen. Daarom gaan we door met het opzetten van eerstelijns gezondheidscentra en maken we prestatieafspraken met zorgverleners. Bovendien gaan we verder met het afschaffen van driekwart van de totale machtigingen, zodat de administratieve lasten voor de zorgverleners afnemen.'

Collectiviteiten
Menzis heeft bewust afscheid genomen van klanten die via een volmacht verzekerd waren. 'Direct contact met onze klanten is belangrijk voor ons inkoopbeleid, waarmee we ons onderscheiden in de markt. Dat dit aanslaat blijkt wel uit onze collectieve contracten. Met de FNV en PMA hebben we de grootste collectieve contracten van Nederland in huis. Samen met deze organisaties ontwerpen we polissen op maat met speciale zorgservices,' aldus Roger van Boxtel.

Kompas
In de veranderende markt moeten de beheerskosten omlaag. In 2006 heeft Menzis de trend van dalende beheerskosten in gang gezet met het traject 'Kompas'. Menzis zal dit traject in 2007 en 2008 voortzetten om zijn concurrentiepositie te behouden. Roger van Boxtel: 'Kompas resulteert in een aanpassing van onze bestuursstructuur, een andere verdeling van het werk over de locaties en het vertrek van medewerkers. We worden hierdoor slagvaardiger en kunnen beter inspelen op de veranderingen in de markt.'

Financieel resultaat
Door de invoering van de Basisverzekering en de verdere collectivisering neemt de druk op het resultaat toe. Voor 2006 heeft Menzis een marktconforme premie en neergezet die zich vertaalde naar een begroting waarbij rekening is gehouden met een beperkt negatief resultaat, met behoud van voldoende solvabiliteit.

Ons complete Jaarverslag 2006 kunt u vinden op www.menzisjaarverslag.nl.


Noot voor de redactie,